REPREZENTACIJA BIH

Bivši dinamovac opet zabija za BiH: Drago mi je zbog ove države, navijača i nas

Foto: EPA

REPREZENTACIJA BiH je u Zenici pobijedila Finsku 4:1 u sedmom kolu kvalifikacija za Euro i zadržala je šanse da se direktno plasira na završni turnir. No, ako se ne plasira na Euro izravno iz kvalifikacija, BiH će sigurno igrati dodatne kvalifikacije jer je osvojila prvo mjesto u skupini 3 lige B u Ligi nacija.

Rezultati by SofaScore

Golove u pobjedi protiv Finske postizali su Izet Hajrović, Armin Hodžić i Miralem Pjanić koji je dva puta tresao mrežu gostiju. Ova pobjeda vratila je samopouzdanje Zmajevima i povećala im nadu da se kroz kvalifikacije domognu plasmana na Europsko prvenstvo koje se činilo nedostižnim.

Svoj prvi gol za BiH postigao je bivši Dinamov napadač Hodžić, a ovo mu je bila prva utakmica za Zmajeve nakon više od dvije godine. Hodžić je pogotkom za BiH samo potvrdio sjajnu formu iz MOL Fehérvára za koji je postigao šest golova u osam ligaških utakmica ove sezone.

"Dugo nisam bio u reprezentaciji. Sretan sam zbog reprezentacije, države, navijača, svih nas... Ovo nam svima mnogo znači. Zadovoljan sam kako su dečki odigrali, svi smo dali sve od sebe što je i rezultat pokazao. Najvažnije je da sada svi odmorimo i da se onda fokusiramo na Grčku. Ako ovako odigramo, možemo ostvariti pravi rezultat", kazao je Hodžić.

Još jednu veliku predstavu za Zmajeve pružio je Dinamov Amer Gojak. Ovaj put se nije upisao među strijelce kao u prethodne dvije utakmice, ali to je sada manje važno.

"Bio sam optimističan nakon što sam vidio kako smo radili ovih pet dana na treninzima. Drago mi je zbog uvjerljive pobjede, ali ovo je tek prva stepenica. U utorak moramo pobijediti. Mogao sam zabiti gol, ali nema veze, najbitnije je da smo slavili. Nije važno tko postiže golove. Uvijek vjerujem u svoju ekipu i vjerujem da se možemo kvalificirati na Europsko prvenstvo", riječi su Amera Gojaka.

Vratio se i Mato Jajalo 

Povratnik u reprezentaciju je i nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske Mato Jajalo koji nastupa za Udinese u Serie A. Jajalo je protiv Finske upisao osmi nastup za Zmajeve, a prethodni je upisao 10. listopada 2017. godine u domaćem porazu od Belgije (4:3).

"Bilo je lijepo prisustvovati ovoj utakmici, atmosfera je bila sjajna, a mi smo pokazali karakter. Svaka utakmica se igra za pobjedu, a mi ćemo se od sutra pripremati za sljedeću utakmicu", rekao je Jajalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.