Bivši engleski reprezentativac: Hrvati su briljantni. Brazilcima je slomljeno srce

Foto: EPA

HRVATSKA se pobjedom nad Brazilom nakon penala plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Regularni dio završio je 0:0, da bi Neymar na kraju prvog produžetka doveo Brazilce u vodstvo. No Bruno Petković je izjednačio u 117. minuti na asistenciju Mislava Oršića.

"Dobar si onoliko koliko su dobri tvoji protivnici. Hrvatska je bila čvrsta, uvijek je uzvraćala. Brazil je bio bolji drugo poluvrijeme. Mislili smo da je sve gotovo kada je Neymar zabio, ali Hrvati se jednostavno nisu predavali. Imaju nevjerojatan mentalitet. Svi njihovi igrači igraju u najboljim europskim ligama, vrhunski su", rekao je umirovljeni njemački nogometaš i danas trener Jurgen Klinsmann za BBC.

Bivši engleski reprezentativac Micah Richards je dodao: "Prije utakmice istaknuli smo mentalnu čvrstinu i stav hrvatskih igrača da nikada ne popuštaju. Neymar zabije i mislite da je gotovo, ali oni su se borili do kraja. Zabili su gol i bili briljantni.

Na kraju ih je izvuklo zajedništvo. Brazilcima je slomljeno srce, vidjeli se u kakvom je stanju bio Marquinhos. Mislio sam da će zabiti penal s obzirom na iskustvo i na to kakav je igrač te uz hrabrost s kojim je igrao ovaj turnir. Međutim, nije bilo suđeno."

Pročitajte više