HAJDUK

Bivši Hajdukov šef omladinske škole tuži klub HNS-u jer je dobio otkaz

Foto: hajduk.hr

BIVŠI šef Hajdukove omladinske škole Krešimir Gojun tužio je Hajduk Arbitražnom sudu HNS-a jer je dobio nezakonit otkaz, javlja Dalmatinski portal.

Gojun je otpušten krajem lipnja ove godine nakon što je sportskog direktora Sašu Bjelanovića optužio da je od njega tražio da "pomogne" Šibeniku u borbi za 1. HNL tako da u susretu kluba sa Šubićevca i Hajduka 2 u drugoj ligi prošle sezone ne koristi najbolje igrače. Nakon što je u klubu provedena interna istraga, Bjelanović i jedan od svjedoka Mario Brkljača ostali su u klubu, a Gojun je dobio raskid ugovora.

Gojun od Hajduka traži novac koji mu je pripadao do kraja ugovora s klubom jer osporava osnove prema kojima je dobio otkaz. Hajduk je službeno i pravno raskinuo ugovor s njim nakon što je Gojun potpisao da nema materijalnih dokaza za namještanje, ustvrdili su da je povrijedio ugovor klevetom jer drugo ne može dokazati. Neslužbeno, to je bio samo povod za konačni okršaj Brbićevog klana i ljudi preostalih u Hajduku iza Ivana Kosa.

Iz Hajduka je u međuvremenu otišao i Mario Brkljača, a nakon debakla protiv Gzire United otkaz je dobio i glavni trener Siniša Oreščanin, koji je podržavao Gojuna. Državno odvjetništvo je u četvrtak potvrdilo da istražuje je li bilo kriminalnih radnji vezanih za spomenutu utakmicu između Šibenika i druge momčadi Hajduka.

Splitska policija pozvala je na razgovor glavne aktere ove afere te je o utvrđenom izvijestila DORH, koji je i naložio provođenje izvida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.