NOGOMET

Bivši igrač Nike Kovača: Nismo znali trenira li nas za utakmice ili za Tour de France

Foto: EPA

NIKO KOVAČ se u više navrata našao na udaru kritika igrača koje je vodio u trenerskoj karijeri, a jedan od onih kojem se nisu svidjele metode rada hrvatskog stručnjaka je i Javi Martinez. Bivši španjolski reprezentativac i Kovač surađivali su u Bayernu, a Martinez pamti sve ono što mu se nije svidjelo i nema problema s time da to i javno kaže.

"Pod njegovim vodstvom smo morali voziti bicikl 40 minuta prije i poslije svakog treninga. U jednom smo trenutku posumnjali u njegove trenerske metode. To je otišlo toliko daleko da igrači više nisu bili sigurni treniraju li za utakmice u ligi ili Tour de France", rekao je Martinez.

Suradnja koja je donijela tri trofeja

Bayern je potvrdio da Kovač preuzima njegovu momčad u travnju 2018. godine. Hrvatski trener i njemački velikan potpisali su ugovor na tri godine nakon što je Bayern pristao platiti 2.2 milijuna eura Eintrachtu, klubu u kojem je Kovač tada bio pod ugovorom. Do odlaska iz Bayerna u studenom 2019. klubu je donio trofeje namijenjene pobjednicima u prvenstvu, kupu i superkupu.

Kovač je od početka godine i otkaza u Monacu bez angažmana. Martinez, nakon što je u Bayernu igrao od 2012. do 2021., sad nastupa za Qatar FC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.