Bivši kapetan Hajduka nakon pljeska Poljuda: Ovo će mi ostati za cijeli život

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je u 17. kolu SuperSport HNL-a stigao do šeste prvenstvene pobjede u nizu i sedme ukupno. Bijeli su na Poljudu bili bolji od Gorice rezultatom 3:0, a strijelci su bili Leon Dajaku, Mihael Žaper i Emir Sahiti. Mislav Karoglan pobijedio je u svih sedam utakmica otkako je zamijenio Ivana Leku.

Hajduk je dominirao većim dijelom utakmice i potpuno zasluženo slavio. Nakon današnje utakmice Hajduk je ostao prvi sa sedam bodova i utakmicom više od Rijeke i tako osigurao status jesenskog prvaka prvi put nakon 19 godina. Bijeli imaju i najbolju obranu lige, primili su samo devet golova, a obrana Gorice sada je na drugom mjestu.

Mario Maloča ponovno je dirigirao obranom gostiju, a u 44. minuti sjajnom je intervencijom spriječio Marka Livaju da postigne pogodak i najvjerojatnije utakmicu riješi već tada. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka iskusni 34-godišnji stoper ostao je sam na terenu, a tribine Poljuda zapljeskale su svom nekadašnjem kapetanu, koji je s Hajdukom osvojio dva kupa.

"Karoglan ima kemiju s igračima"

"Hajduk je dominirao... Nismo bili pravi, nismo stvorili nijednu šansu. Idemo dalje, ovo nas ne smije poremetiti. Ovo nam je škola, imamo mladih igrača. Nisu puno igrali u ovakvoj atmosferi. Mi smo Hajduka pobijedili kući, oni nas na Poljudu. Trener Karoglan očito ima neku kemiju s igračima, puno bolje izgledaju. Imaju novu energiju koju nisu imali u našoj prvoj utakmici", rekao je Maloča i zatim komentirao aplauz i šanse Hajduka za naslov: 

"Ovo što sam doživio je predivno, satisfakcija za osam godina koje sam proveo ovdje. Kad sam odlazio, otišao sam na mala vrata. Ovaj će mi pljesak ostati za cijeli život. Moram pohvaliti predsjednika Črnka i upravu. Nisu radili neki poseban problem. Sve je to izvučeno iz konteksta. 

Ja želim pobijediti svaku utakmicu s Goricom, a nakon utakmice se sve zna. Hajduk je glavni kandidat za naslov. Sedam utakmica, sedam pobjeda s novim trenerom. Prvenstvo je dugo, ali ako ovako nastave... Izgledaju najbolje."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.