KRIMINAL U SPORTU

Bivši realovac uhićen zbog namještanja, u tijeku akcija španjolske policije

Foto: EPA-EFE

NEKOLIKO igrača prve i druge španjolske lige, uključujući predsjednika Huesce Agustina Lasaosea, kluba koji je ove sezone završio kao pretposljednji u La Ligi i ispao u niži rang natjecanja, uhićeni su zbog sumnje u korupciju i namještanje utakmica, javlja Servimedia, a prenosi Marca.

"Raul Bravo smatra se vođom, uz Borju Fernandeza iz Real Valladolida, bivšeg igrača Carlesa Arandu, Samu Saiza iz Getafea i Iniga Lopeza koji trenutno igra za Deportivo", napominje se.

Zanimljivo, svi igrači koji su uhićeni su počeli svoje karijere u omladinskom pogonu Real Madrida, osim Lopeza. Raul Bravo odigrao je preko 70 utakmica za Kraljevski klub u šest godina koliko je proveo na Santiago Bernabeuu. Operacija je pokrenuta s namjerom razotkrivanja sportskog kladioničarskog kruga koji se optužuje za organizirani kriminal, korupciju i pranje novca.

Uz uhićenje predsjednika Huesce, priveden je i šef medicinskog stožera kluba Carlosa Galindoa. Policija je također nekoliko sati provela pretraživajući prostorije kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.