Bivši svjetski prvak Furyju: Kad sam bio ozlijeđen, bio si kreten. Sad ti se vratilo

Foto: EPA

NE STIŠAVAJU se reakcije nakon otkazivanja borbe koju su mnogi prozvali "mečom stoljeća". Podsjetimo, Tyson Fury (35) i Oleksandr Usik (37) trebali su se 17. veljače u Saudijskoj Arabiji boriti za ujedinjenje teškaških titula. Međutim, borba je otkazana jer je Fury na sparingu zaradio posjekotinu zbog koje ga čeka pauza od nekoliko mjeseci i, prema boksačkim analitičarima, nije realno da ovu borbu vidimo prije listopada. Fury je prvak prema WBC-u, a Usik prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu.

Fury je zaradio duboku posjekotinu iznad oka na sparingu s hrvatskim teškašem Agronom Smakićijem, a pomalo je nevjerojatna slučajnost da je prije 11 godina on ostao bez borbe na identičan način jer je David Haye morao odustati od borbe s kraljem cigana nakon što je zaradio posjekotinu s hrvatskim teškašem Filipom Hrgovićem.

Fury je tada burno reagirao na otkazivanje borbe, optužujući britanskog boksača da se samo želio izvući iz borbe. "Posjekotina je velika i točno je da ne možete boksati s njom. To mora biti ukinuto. Zato se to i dogodilo, zadobio je posjekotinu da se može izvući", izjavio je tada Fury na društvenim mrežama. Sada su mu se te izjave vratile kao bumerang i boksački svijet ga nimalo ne štedi, a javio se i sam David Haye.

“Fury je zaradio posjekotinu nekoliko tjedana prije borbe. Jako dobro poznajem tu bol. 2013., kada sam se trebao boriti protiv Tysona Furyja, zadobio sam posjekotinu i nisam od njega čuo kraj prigovora. Zapravo se sjećam da sam u to vrijeme pomislio: 'Nadam se da će jednog dana, prije jedne od njegovih velikih borbi, morati ovo pretrpjeti, bio je toliki kreten.' I evo nas. Ali uopće se ne osjećam tako dobro zbog toga”, izjavio je Haye.