EUROPSKE LIGE

Bivši trener Liverpoola koristio bizaran trik za motivaciju. Trebale su mu 3 kuverte

Foto: EPA

BIVŠI vratar Liverpoola Brad Jones za Liverpool Echo govorio je o poznatom triku s omotnicama koji je koristio nekadašnji trener engleskog velikana Brendan Rodgers. Na klupi Liverpoola proveo je više od tri godine, a poznat je po bizarnim pokušajima motiviranja igrača.

Rodgers bi na konferencije prije utakmica donosio tri kuverte u kojima su, tvrdio je, bila zapisana imena igrača koji će ga iznevjeriti svojim nastupima. "Neka vaše ime ne bude u kuvertama", rekao je Rodgers prije jedne utakmice s West Bromwich Albionom, koju je Liverpool izgubio 3:0.

Jones, 40-godišnji Australac koji je bio igrač Liverpoola od 2010. do 2015. godine, objasnio je kako su igrači reagirali na Rodgersove psihološke igre. "To s kuvertama je bilo smiješno. Koliko se sjećam, mislim da je Glen Johnson rekao da je to već vidio, odnosno da je to koristio i Jose Mourinho kada je bio u Chelseaju", rekao je Jones.

"Nikad nismo saznali što je u njima pisalo"

"Sjedili bismo, a trener Rodgers je pričao. Držao bi kuverte na svjetlu tako da smo mogli vidjeti kroz njih. Gledao sam i razmišljao kako u njima nema ništa", prisjetio se Jones, za kojeg je Rodgers vrlo dobar trener. "Vidite što radi s Leicesterom. Treneri tu i tamo pokušavaju neke stvari kojima žele privući pozornost igrača i malo ih pogurati."

Jones je s Liverpoolom 2012. osvojio Liga kup. A baš je te sezone snimljen dokumentarni film Being: Liverpool. Rodgersov trik komentirao je i Luis Suarez, današnji napadač Atletico Madrida: "Uglavnom smo se šalili u vezi tih kuverti. No trenerove su metode zbilja uspijevale. Nismo saznali što je pisalo u njima. Siguran sam da nije bilo imena, već je to bio način motivacije. Brzo se to zaboravilo."

No Rodgers je za ESPN kasnije potvrdio kako je trik s kuvertama bio varka. U njima nisu pisala imena igrača. Bio je to pokušaj motiviranja igrača da daju više od sebe za suigrače i klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.