Bivši U-21 reprezentativac Hrvatske napustio Srbiju i potpisao za 19. klub u karijeri

Foto: NK Istra Instagram

MARKO ŠIMIĆ (34), hrvatski napadač i bivši mladi reprezentativac Hrvatske, nakon svega pola godine raskinuo je ugovor sa srpskim klubom Radničkim iz Niša. Šimić je u prvom dijelu sezonu u tamošnjoj ligi zabio samo jedan gol u šest utakmica, što nije zadovoljilo čelnike kluba, pa je došlo do prekida suradnje. No, Šimić nije dugo čekao na novi angažman. Potpisao je za iranski Sanat Naft FC do kraja sezone, a ovaj azijski prvoligaš Šimiću će biti čak 19. klub u karijeri.

Karijeru je započeo u juniorskim momčadima Rijeke i Zagreba. Tako je s trenerom Lukom Pavlovićem osvojio juniorsko prvenstvo Hrvatske. Seniorsku karijeru započeo je u Rusiji, u Himkiju, da bi se 2009. vratio u Hrvatsku i zaigrao za Lokomotivu. Nakon isteka ugovora igra u Mađarskoj, ali nakon kratkotrajnog angažmana u niželigašu Muri potpisuje za Inter Zaprešić na dvije sezone.

Princ Persije 

Nakon talijanskog Pordenonea, igrao je za tri vijetnamska kluba, od kojih s Becamexom osvaja prvenstvo i vijetnamski kup. Dolaskom u Indoneziju ostvaruje sve svoje igračke mogućnosti te s 22 pogotka postaje najbolji strijelac Melaka Uniteda.

To mu je omogućilo potpisivanje za Persiju iz Džakarte s kojom je početkom 2018. osvojio Predsjednički kup, na kojem je bio najbolji strijelac (11 pogodaka) te je proglašen najboljim igračem završnice Kupa. To je bio prvi Kup za Persiju nakon 18 godina. Tamo je postao megazvijezda te je u 111 utakmica u prvenstvu i kontinentalnim natjecanjima zabio čak 76 golova.

Dobio je nadimak Super Šimić i Princ Persije, pokrenuo je i vlastitu liniju sportske opreme, prikupio je 1.2 milijuna followera na Instagramu i u zemlji od gotovo 300 milijuna stanovnika uživao je status megazvijezde. U Persiji je proveo pet godina, a u travnju 2022. godine otišao je iz kluba s kojim je na sudu oko neisplaćenih plaća, a u međuvremenu je tražio novi angažman te čak neko vrijeme trenirao u Istri, ali je na kraju odlučio prihvatiti ponudu Radničkog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.