Bizarna promjena na IBF-ovoj ljestvici. Što ona znači za Hrgovića?

Foto: Sandra Simunovic/Pixsell

IBF JE napokon objavio nove izazivačke ljestvice, a one ne donose ni dobre, ni loše vijesti za Filipa Hrgovića. Zapravo, teško je uopće pronaći ispravan način za protumačiti ono što se dogodilo nakon prosinačke priredbe Day of Reckoning. Naime, na njoj smo vidjeti okršaj drugog i trećeg izazivača, Anthonyja Joshue i Otta Wallina.

Joshua je glatko slavio te se očekivalo da će završiti na drugom mjestu ljestvice, odmah iza Filipa Hrgovića koji je pobjedom na istoj priredbi zadržao poziciju prvog izazivača. Ipak, Joshua je pao na treće mjesto, a na drugom se smjestio - nitko. Mjesto je upražnjeno, a nitko ne zna zašto. Popis pogledajte OVDJE.

Nikome nije jasno što se događa

Čak ni ljudi maksimalno upućeni u boks, kao što je američki novinar Michael Benson, ne razumiju što se dogodilo. "Anthony Joshua nije automatski dobio mjesto drugog izazivača koje je pripadalo Ottu Walllinu, usprkos tome što ga je pobijedio. Mjesto drugog izazivača je sada upražnjeno", napisao je Benson pa dodao:

"Ako pobjedniku borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usika zbilja bude oduzet IFB-ov pojas, kako se i očekuje, Hrgović vs Joshua bi bila borba koju bi IBF naredio za svjetsku titulu. Osim ako ne organiziraju eliminacijsku borbu za 2. poziciju."

Nitko, dakle, nema pojma što se događa. Dosad smo upražnjene pozicije viđali najčešće u situacijama u kojima organizacije namjeravaju dogovoriti borbu za to mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.