HNL

Bjelica najavio utakmicu protiv Dragovoljca, prokomentirao i Bilićevu prognozu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK će u subotu s početkom u 17:05 dočekati Hrvatski dragovoljac u utakmici 31. kola Prve HNL. Sastav Nenada Bjelice tim susretom nastavlja borbu za naslov prvaka, a suparnik će mu biti posljednjeplasirana momčad ljestvice.

"Jugović i Škorić neće biti na raspolaganju, Jugović osjeća list, a Škorić ima problem sa zglobom. Vjerujem da će obojica od ponedjeljka popodne biti u treningu. Caktaš ima kartone, svi ostali igrači su na raspolaganju. Dobro smo radili ovaj tjedan i spremno dočekujemo utakmicu", rekao je u najavi Bjelica pa dodao:

"Mi puno puta kažemo da si stvaramo pritisak, jesmo favoriti, ali igramo protiv protivnika koji je pokazao visoku kvalitetu i dobru energiju i koji nema što izgubiti, a to je najopasnije. I protiv Dinama, Rijeke pa i sad protiv Lokomotive bili su više nego konkurentni i više nego dobri. To je skupina mladih igrača željnih dokazivanja. Čeka nas tvrd orah. Potpuno druga su ekipa u odnosu na jesen, s puno novih igrača i novim trener. Imali su dobrih utakmica. Mi smo se kompletirali, imamo skoro cijelu ekipu na raspolaganju i vjerujem da će oni koji će igrati dati sve od sebe."

Bjelica je odbio komentirati borbu za naslov. Rekao je da je usredotočen na utakmicu protiv Dragovoljca u kojoj očekuje težak posao, a da će o tome razmišljati kasnije. Prokomentirao je i riječi bivšeg izbornika Slavena Bilića koji je primijetio da su Osijekovi igrači "u crvenom" zbog visokog intenziteta cijele sezone, ali i da su najveći konkurenti Dinamu za naslov.

"Vidim odličnu atmosferu, odličnu energiju na utakmicama, imamo 25 raspoloženih igrača, mislim da ćemo izgurati sezonu bez problema do kraja s visokom energijom i s, kako je to nazvao kolega Bilić, visokim intenzitetom. Vjerujem da to možemo, ekipa je dobro pripremljena, to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Veseli nas analiza u kojoj nas stavlja u ozbiljnog konkurenta za naslov", rekao je Bjelica.

Također, Bjelica je upitan bi li Osijek bio vodeći da ima napadača koji bi zabio više od deset golova.

"Ne znam što bi bilo kad bi bilo. Imali smo Miereza s 22 gola pa nismo bili prvi. Naši golovi su raspoređeni, vrlo je važno da Caktaš, Lovrić, Mance koji je došao i zabio vrijedne golove, da su dali svoj doprinos. Vjerujem da ćemo svi zabijati do kraja sezone i da ćemo se svi radovati. Ima sezona kao prethodna u kojoj imate napadača koji zabija sve moguće i nemoguće, a onda dođe jedna u kojoj to nije tako", odgovorio je.