HNL

Bjelica: On mi je odavno prvi izbor. Ovo je dokaz da je Dinamo veliki klub

Foto: Marko Prpić / Pixsell

NENAD BJELICA oduševljen je Dinamovim pojačanjem na lijevom beku. Iz Toulousea je doveden švicarski reprezentativac Francois Moubandje (29), i to kao slobodan igrač, bez odštete. Zato se novi Dinamov lijevi bočni mogao izboriti za sjajnu plaću. Zarađivat će više od 600 tisuća eura godišnje. 

> Dinamo predstavio beka od dva milijuna eura: "Želim u Ligu prvaka"

Moubandje je rođen u Kamerunu, a u njegovoj osmoj godini obitelj mu se preselila u Ženevu. Postao je profesionalac u Servetteu, iz kojeg je u ljeto 2013. prešao u Toulouse za milijun eura odštete. Za Švicarsku ima 21 nastup, a bio je i među 23 igrača na SP-u prošlog ljeta. 

Nakon što je jučer prošao liječnički pregled i potpisao trogodišnji ugovor, Moubandje se predstavio novinarima u Maksimiru.

O njemu je biranim riječima govorio i Bjelica.

"Francois je već dugo meni bio prvi izbor za lijevi bek. Nekoliko puta smo ga pokušavali dovesti, ali to je do sada završavalo neuspjehom. Konačno smo u tome uspjeli i iznimno mi je drago zbog toga."

Koliko vam znači što ste uspjeli dovesti etabliranog igrača iz lige petice?

"Jako puno. Vjerujte da nije lako dovesti igrača ovog nivoa. Švicarski reprezentativac koji šest godina igra u francuskoj ligi, jednoj od najjačih u Europi, bio je želja mnogih. Ali on je pored nekoliko ponuda odabrao Dinamo. I ovo je već drugo ljeto zaredom da dovodimo poznatog igrača iz te lige nakon što smo već privukli Teophilea."

Očito vam raste ugled u Europi?

"Ovo je još jedan dokaz velikog prestiža koji Dinamo uživa u Europi i dokaz da je Dinamo europski velik klub. Ali kako i ne bi bio; pa svake godine igra skupine Lige prvaka ili Europa lige, uvjeti su dobri, Zagreb je jako lijep grad za živjeti. Kao što vidite, toliko je toga što igrače iz najjačih liga može privući ovdje. Jedini nedostatak je lošija posjećenost na utakmicama HNL-a."

Ističete da ste dugo pratili i željeli Moubandjea. Kako je izgledao protiv Neymara, Mbappea, Cavanija...?

"Odlično. On je odavno dokazao da je vrhunski nogometaš. O tome svjedoči njegov dug staž u jednoj od liga petice, kao i to što ima 21 nastup za Švicarsku, koja je i u svjetskim okvirima ozbiljna reprezentacija."

Ipak, prošle sezone je zbog odbijanja da produlji ugovor, odigrao samo tri utakmice za Toulouse. Kako će se to odraziti na njegovo fizičko stanje u Dinamu s kojim nije prošao pripreme?

"Uopće nisam zabrinut zbog toga. Uvjeren sam da će za maksimalno dva tjedna biti spreman za igranje s novim suigračima. Očekujem da zaigra protiv Slavena u HNL-u."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.