Bjelica poslao Dinamu ponudu za Petkovića. Talijanski novinar ga razočarao

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

OTKAKO je Nenad Bjelica preuzeo momčad Trabzonspora, turski mediji pišu o igračima koje bi volio uklopiti u svoj sastav za sljedeću sezonu. U pravilu su to igrači koje je vodio ili koji su ga impresionirali u utakmicama protiv njegovih timova. Sada se navodi da aktualni turski prvak želi i Brunu Petkovića.

Nakon što se tvrdilo da Bjelica želi Mislava Oršića, Luku Ivanušeca, Mihaela Žapera, a onda i Marka Livaju, sad se tvrdi da mu je želja napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković. Turski Fotomac piše da je Dinamo pred Petkovića stavio ugovor o produljenju suradnje, ali i da ga on još nije potpisao.

Turci već ovaj tjedan dolaze po Petkovića?

Predsjednik kluba Ertugrul Dogan mogao bi krenuti po Petkovića već ovog tjedna, dodaje se i ističe da hrvatski napadač plijeni pažnju fizičkim predispozicijama, superiornošću u zračnim duelima i borbenošću. Inače, Petković je pod ugovorom s Dinamom, za koji je u 204 nastupa zabio 63 gola i asistirao za 47, do ljeta sljedeće godine.

O mogućem odlasku Petkovića u Tursku piše i talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira. On potvrđuje interes Trabzonspora, ali navodi i da bi Petković radije povratak u Italiju nego odlazak u tursko prvenstvo.

Petković je u Italiji započeo profesionalnu karijeru. Mijenjao je ondje od 2013. klubove iz Serie B i Serie A prije no što je u Dinamo stigao 2018. na poziv Bjelice. Od igrača koji nije nikad zabio gol u talijanskom prvenstvu, a odigrao je u njemu 42 utakmice, Petković je brzo postao Dinamova zvijezda i izborio nastup za reprezentaciju.