Bjeloruska tenisačica odbila odgovoriti ukrajinskom novinaru: "Arina, nisi dijete..."

Foto: EPA

DRUGA tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabalenka (25) održala je konferenciju za medije nakon što je sa 7:5, 6:2 izbacila sunarodnjakinju Irinu Šimanović u drugom kolu Roland Garrosa. Ukrajinski novinar postavio je brojna pitanja bjeloruskoj tenisačici te ju je napao zbog podrške Bjelorusiji, zemlji koja je uz Rusiju u ratu protiv Ukrajine.

"Želim te pitati dvije stvari. Prva se tiče Bjelorusije. Ti si 2020. godine potpisala pismo podrške predsjedniku Lukašenku dok je on tukao i mučio prosvjednike na ulicama. Potom si i na proslavi Nove godine bila s njim. Kako je moguće da potencijalno najbolja tenisačica svijeta podržava diktatora i...", govorio je ukrajinski novinar, kojeg je Sabalenka prekinula i odgovorila: "Nemam komentara za tebe, ali hvala na pitanju."

Ukrajinac je nastavio: "Budući da kažeš kako nitko ne podržava rat, moje drugo pitanje jest možeš li se zauzeti za sebe i reći: 'Ja, Arina Sabalenka, oštro osuđujem to što Bjelorusija raketama napada Ukrajinu. Želim da to prestane.'" Sabalenka je ponovila: "Nemam komentara."

Ukrajinski novinar: Ti podržavaš sve što se događa jer ništa ne smiješ reći naglas?

Novinar je dodao: "Dakle, ti podržavaš sve što se događa jer ništa ne smiješ reći naglas? Arina, nisi dijete. Ti možeš..." Voditelj konferencije za medije tada se uključio i poručio kako je Sabalenka rekla da neće odgovoriti na pitanje. "Sada je sve jasno", zaključio je ukrajinski novinar.

Sabalenka je u karijeri osvojila 13 titula u singlu te zaradila gotovo 16.5 milijuna dolara. Bjeloruska tenisačica u drugom kolu francuskog Grand Slama igrat će protiv Ruskinje Kamile Rahimove, 82. igračice svijeta.