Blanka na berlinskoj Zlatnoj Ligi traži osvetu za poraz od njemačke junakinje u finalu EP

ORGANIZATORI atletskog gala događaja 14. lipnja potvrdii su kako će na berlinskom Olimpijskom Stadionu nastupiti aktualni olimpijski prvaci Yelena Isinbayeva, Sanya Richards i Andreas Thorkildsen.

Svjetska rekorderka Isinbayeva je jedno od prvih imena, uz Sanyu Richards, pobjednicu s OI na 4x400 metara, dok je kopljanik Thorkildsen poharao olimpijsko natjecanje u Ateni i Pekingu.

U toj disciplini svjedočit ćemo pravom dvoboju skandinavskih divova, jer nasuprot norveškom dvostrukom olimpijskom pobjedniku biti će aktualni svjetski prvak, Finac Tero Pitkaemaeki .

Organizatori očekuju i "hrvatsku kraljicu skoka u vis", koja je u Pekingu osvojila srebro. Aktualna svjetska prvakinja bi tako stala sučelice lokalnoj junakinji Ariani Friedrich, koja je Blanku pobijedila na Dvoranskom EP u Torinu početkom godine.

Podsjećamo, miting Zlatne Lige u Berlinu je prvi u seriji koja uključuje natjecanja u Oslu, Rimu, Parizu, Zurichu i Bruxellesu, a atletičar ili altletičarka koji pobjedi u svih šest gradova dobija jackpot od milijun dolara,

Na istom mjestu gdje u lipnju počinje Zlatna Liga - berlinskom Olimpijskom Stadionu, dva mjeseca poslije održava se Svjetsko atletsko prvenstvo od 15. do 23. kolovoza.

"Bit ćemo oduševljeni pozdraviti Blanku u Berlinu"

Iako se ime najbolje hrvatske atletičarke i ponajbolje visašice svijeta navodilo na popisima sportaša/sportašica koji se spremaju na bojkot mitinga u Berlinu zbog neispunjenih novčanih garancija, iz vodstva mitinga uvjeravaju da će Splićanka nastupiti.

"Bit ćemo oduševljeni pozdraviti Blanku Vlašić na Olimpijskom stadionu u Berlinu", rekao je menadžer mitinga Gerhard Janetzky u izjavi koju navodi Süddeutsche Zeitung.

Među zvijezdama ženskog dijela mitinga najavio je također rusku skakačicu s motkom Jelenu Isinbajevu i američku 400-metrašicu Sanyju Richards. Nastupiti bi svakako trebao i dugoprugaš iz Etiopije Kenenisa Bekele, olimpijski pobjednik iz Pekinga, te svjetski rekorder i na 5000 i na 10.000 metara. Nije poznato jesu li organizatori spremni isplatiti u potpunosti jamstva navedenim atletičarima ili su ih uspjeli pridobiti nekim drugim sredstvima.

A.K.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.