Blanka u lovu na svjetski rekord izgubila Berlin: Nedostajalo mi je eksplozivnosti

NJEMAČKA visašica Ariane Friedrich pobijedila je na prvom mitingu Zlatne lige u Berlinu s prekočenih 206 centimetara, najboljim osobnim rezultatom karijere.

Time je iza sebe ostavila i hrvatsku predstavnicu Blanku Vlašić koja je bila "nepogrešiva" do te iste visine (206 centimetara), a nakon što joj je najveća i jedina suparnica iz prvog pokušaja letjela iznad te visine, Blanka se odlučila za izjednačavanje svjetskog rekorda i visinu od 209 centimetara.

Blanka se u drugom pokušaju približila skoku iznad te magične visine, ali je ipak ostala prekratka.

Istovremeno je i Friedrich pokušavala otići preko iste visine, no nije uspjela. Friedrich je prije tih pokušaja na 209 imala samo tri izlaska na zaletište, ali je svaki put suvereno preskakala 193, 200 i 206 centimetara. Blanka je, pak, češće izlazila pred berlinsku publiku i isto tako je u prvim pokušajima apsolvirala visine na 193, 197, 200 i 203 centimetra. 

Nakon ovog poraza, Vlašić će imati priliku uzvratiti Njemici na preostalih pet natjecanja Zlatne lige.

Njemica je postavila rezultat karijere letom iznad 206 centimetra i pred domaćom publikom potvrdila sjajnu formu. Blanka je svoj rezultat prokomentirala poslije potvrde drugoga mjesta.

"Zadovoljna sam otvaranjem sezone, no treninzi su me malo umorili i potrošili"

"Dobro je to što imam jaku konkurenticu, dobro je i to što smo postavili letvicu na 209 centimetara. Jamči to neizvjesnost u sljedećim utakmicama, a ovaj puta mi se nije činilo nemogućim preskočiti tu visinu. Da je bio još jedan pokušaj, tko zna" rekla je Blanka i nastavila:

"Zadovoljna sam otvaranjem sezone, no treninzi su me malo umorili i potrošili. Nedostajalo mi je eksplozivnosti na kraju, no to će doći s formom. Teško je očekivati top formu cijelo vrijeme, mnogo je bitnije da ona dođe kada bude najvažnije - objasnila je Blanka dodavši da ju u nadmetanju s Friedrich nije sputao pritisak:

"Navikla sam na njega, već tri godine je on konstantan. Mislim da Friedrich i ja možemo jedna od druge izvući najbolje što imamo. Ponosna sam što sam dio ove priče, ne sjećam se kada je skok u vis bio jači."

Zlatna liga Berlin, vis:

1. Ariane Friedrich (Njem) 206

2. Blanka Vlašić (Hrv) 203

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.