Blokada Sarajeva urodila plodom: Potpredsjednik Federacije otišao po navijače zatvorene u Širokom

MIRSAD KEBO, potpredsjednik Federacije BiH je s predstavnikom navijača Sarajeva pod policijskom pratnjom otišao u Široki Brijeg kako bi iz zatvora izvukao šest navijača kluba s Koševa.

>Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

> Brat ubijenog navijača Vedrana Puljića prerezao vene!

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

Fotografija i obdukcija demantiraju MUP: Policija potegla oružje na Vedrana Puljića

> Policajac Oliver Knezović priznao Puljićevo ubojstvo

Putem do Širokog Brijega izaslanstvo će otići do Sveučilišne bolnice u Mostaru kako bi posjetilo navijače koji su na odjelu intenzivne njege i čije je stanje prema posljednjim informacijama stabilno, javlja portal sarajevo-x.com.

U znak dobre volje što je dio njihovih zahtjeva ispunjen, navijači koji od jutra provode blokadu centra grada u znak prosvjeda protiv postupaka hercegovačke policije, odlučili su se skloniti s ceste. Međutim, dio njih i dalje ne želi prekinuti blokadu, pa se glavnom gradskom prometnicom i dalje ne odvija promet.

Najvećim rivalima su se u prosvjedu pridružili i navijači Željezničara. Njih oko 150 je s transparentom "R.I.P. Vedrane" je do centra grada došlo s njihove, južne tribine stadiona Grbavica.

Navijači Sarajeva su već najavili, da će u slučaju da uhapšeni navijači ne budu pušteni, nastaviti s blokadom prometa i prosvjedima.

Podsjećamo, od jutros kod Alipašine džamije u centru grada traje mirni prosvjed nešto više od tisuću okupljenih koji su blokirali glavnu gradsku prometnicu i koji traže: pronalaženje "ubojica" Vedrana Puljića, istragu federalnih inspektora, smjenu čelnih ljudi MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, obdukciju tijela koju će izvršiti federalni stručnjaci, smjenu odgovornih osoba iz Nogometnog saveza BiH koji su odobrili odigravanje utakmica u Mostaru i Širokom Brijegu u istom terminu.

Puštanje navijača iz širokobriješkog zatvora su kasnije dodali njihovim zajhtjevima jer su se njihove obitleji požalile kako su pritvoreni navijači izloženi fizičkom maltretiranju.

Prosvjedi zbog ubojstva mladog navijača Sarajeva započeli su sinoć na glavnoj raskrsnici u sarajevskoj općini Centar, odmah ispred Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.