Boban na naslovnici Gazzette: "Ove promjene vratile bi Inter i Milan u vrh"

Foto: Index (grafika), Gazzetta dello Sport (screenshot)

ZVONIMIR BOBAN kritizirao je, ali i apelirao na promjene pravila financijskog fair-playa.

"Financijski fair-play treba promijeniti, sadašnja situacija ne dozvoljava klubovima poput Intera i Milana da se razvijaju", Bobanova je poruka na naslovnici današnjeg tiskanog izdanja Gazzette dello Sport.

Savjetnik predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Giannija Infantina, kao i zamjenik glavne tajnice Fatme Samoure, upozorio je Europsku nogometnu organizaciju (UEFA) kako su postojećem sustavu financijskog fair-playa potrebne reforme.

"Onima koji ulažu novac u nogomet treba dozvoliti da investiraju. Tako se osnažuje konkurencija i proizvode pozitivni efekti", poručio je Zvonimir Boban u intervjuu za talijanski sportski dnevnik i na primjeru argumentirao svoje mišljenje.

"Premda je ispravno pratiti financijsko zdravlje klubova, pravila koja nameće financijski fair-play ne smiju spriječiti nove poduzetnike da naprave ogromna ulaganja. Oni, koji u nogomet ulažu svježi kapital, svojim ulaganjima mogu jedino pridonijeti. Ne promijene li se okviri financijskog fair-playa, Inter i Milan teško će se vratiti na stare staze uspjeha i slave. Naravno, kao i ostali ambiciozni klubovi koji teže najvišim ciljevima."

Osudio je, između ostalog, i nedavne rasističke ispade na prvenstvenoj utakmici Intera i Napolija na Meazzi.

"Takvi i slični incidenti loši su za nogomet. Svjestan sam da je teško prekinuti utakmicu kao što je Inter - Napoli, ali možda je sazrelo pravo vrijeme. Nogomet ne može sam riješiti svoje probleme. Potreban je državni aparat koji uspostavljanjem dugoročnih mjera višestruko može pomoći nogometu u cjelini", rezonirao je Zvonimir Boban i pohvalio VAR-ovu implementaciju.

"Rizik je bio da se ne nađemo u robotskom nogometu, ali sve sam sigurniji kako je VAR pridonio nogometnom razvoju jer tehnologija ipak sucima pomaže da manje griješe."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.