ZVONIMIR BOBAN

Boban: Opet bih sve isto napravio. S Ibrom i Rebićem Milan je postao zreliji

Foto: EPA

ZVONIMIR BOBAN prije pet mjeseci dobio je otkaz u Milanu jer je u intervjuu za Gazzettu dello Sport javno govorio o tome da je izvršni direktor kluba Ivan Gazidis sudjelovao u pregovorima s Nijemcem Ralfom Rangnickom.

Leipzigov projektant trebao je postati glavni čovjek u Milanovom sportskom segmentu i kako bi mu se što lakše otvorilo mjesto, Boban je maknut s mjesta sportskog direktora, iako mu se radilo iza leđa.

Međutim, sjajnim rezultatima poslije pauze zbog pandemije koronavirusa, u Milanu je došlo do preokreta pa je klub odbacio i Rangnicka te zadržao trenera Stefana Piolija koji je trebao biti tek prijelazno rješenje.

Piolija su doveli Paolo Maldini i Zvonimir Boban.

Boban: Opet bih napravio sve isto

U novom intervjuu za Gazzettu legendarni hrvatski kapetan govorio je na tu temu.

"Stefano je divna osoba i dobar trener. Razgovarali smo nakon što je potpisao ugovor i bio sam jako sretan zbog njega. Očito sam zadovoljan jer je objavio sjajan posao. Na kraju, Pioli je bio naš izbor u stvarno teškim trenucima i dobro je vidjeti kako je momčad napredovala s njim."

Paolo Maldini, Bobanov bliski suradnik iz Milana, ostaje u klubu.

"On mora ostati iz tisuću razloga, ali prije svega jer se pokazao kao dobar direktor. Nismo imali puno vremena za uživanje u zajedničkom radu."

Talijane je zanimalo žali li Boban nakon svega budući da se pokazalo kako je bio u pravu.

"Apsolutno ne. Učinio bih sve to opet. Ne bih se mogao pogledati u ogledalo da nije tako. Osobno sam sretan što su se mnoge naše odluke pokazale ispravnim, a u početku su bile osporavane. Sada svi mogu vidjeti da naši izbori, doneseni usred tisuću poteškoća, nisu bili uzaludni i da imamo temelje za jak Milan. Nema puno ljudi koji imaju strpljenja čekati ili shvatiti da nogometu treba vremena."

VIDEO: Zvonimir Boban

"Uz Ibru, Kjaera i eksploziju Rebića, Milan je postao zreliji"

Jedna od najboljih Bobanovih i Maldinijevih odluka je dovođenje Zlatana Ibrahimovića u siječnju 2020. što je preporodilo suigrače.

"Nakon prošlog ljeta rekao sam da su nam potrebna najmanje dva iskusna igrača", objasnio je Boban pa nastavio:

"Uz Ibrahimovića i Simona Kjaera, kao i eksploziju Ante Rebića, Milan je postao puno zreliji i samopouzdaniji. Shodno tome, gotovo svi igrači postali su još bolji. Već sam u veljači tražio da Ibra produži ugovor. S njim smo imali gospodski dogovor - obećao je da će se ako ne bude u formi povući. Bio sam siguran da neće biti problema jer Zlatan je skroz svjestan što njegovo tijelo može. Recimo da tada nismo mogli produžiti ugovor."

Nastavio je hvaliti 38-godišnju legendu.

"On je genij, sila prirode i još uvijek čini razliku. Ključno je da ostane u Milanu najmanje još godinu dana. Cijeli tim se poboljšao oko njega. Pogledajte samo Rafaela Leaa, izvanrednog talenta. Njemu je potreban vođa, a nema boljeg od Zlatana. Zbog toga Zlatanu uvijek trebamo zahvaljivati i poštivati ga."

Milan je sezonu završio na šestom mjestu nakon loše jesenske polusezone.

VIDEO: Zlatan Ibrahimović

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.