Bogataš zbog čijeg sina je Sopić nudio ostavku: Dajte barem šansu mom sinu

Foto: HNK Rijeka

VELIKO iznenađenje bilo je što je prije tri tjedna Željko Sopić dobio otkaz kao trener Rijeke. To se dogodilo nakon što je prošle sezone bio neočekivano uspješan kao drugoplasirani u prvenstvu te finalist Kupa. U oba natjecanja izgubio je trofeje od Dinama, i to nakon što je u prvenstvu vodio velik dio sezone.

Juncaj junior odigrao je samo dvije utakmice kod Sopića

Sopić prije toga nije bio u dobrim odnosima s Miškovićem, a trener tvrdi da je sve krenulo kada nije htio u momčad staviti Stevena Juncaja, 26-godišnjeg Amerikanca crnogorskih korijena. Njegov otac George Juncaj je poduzetnik koji je 2019. godine postao vlasnik 50 Michigan Starsa, nogometnog kluba iz okolice Detroita.

Zatim je uložio i u slovensku Goricu, a prošle godine spominjao se i kao ulagač, suvlasnik, pa čak i kupac Miškovićevog kluba. Juncajev sin je u sklopu približavanja Miškovića i oca Juncaja došao u Rijeku u ljeto prošle godine dok je trener kluba bio Sergej Jakirović, ali odigrao je samo dvije utakmice u Kupu. Iz Rijeke je otišao prije pet mjeseci na posudbu u Michigan Starse, klub svog oca. Prije dva mjeseca je pušten iz Rijeke bez odštete.

Sopić: Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i prije mog dolaska, za nešto

"Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i prije mog dolaska, za nešto. Sve je to u najboljem redu, do trenutka kad sam shvatio da to nije kvaliteta za Rijeku. Došli smo u situaciju kada je mladić trebao dobiti neku minutažu. Ja ne bih bio ja da kod mene ne igraju najbolju, kakvu bih ja to poruku poslao svojim igračima.

Ako ste imućni i utjecajni, onda ćete igrati. Ako ništa, onda ćete biti po strani. Sada svi žele objasniti javnosti da Sopić nije podoban jer je odlučio da neće staviti u igru čovjeka koji ni po jednom kriteriju to ne zaslužuje. Zašto da ga stavim? Da se svi poslije pravimo glupima i slijepima pored zdravih očiju?

Zar doista mislite da su navijači glupi pa ne vide da igrač te kvalitete ne može igrati na razini Rijeke? To se vidi iz aviona… To je moje mišljenje koje sam rekao Raić-Sudaru, Miškoviću i Šćulcu dva dana prije nastavka prvenstva i one čuvene utakmice protiv Gorice na snijegu i ledu. Dao sam im tada mandat na raspolaganje", otkrio je nedavno Sopić. Mišković je zatim demantirao da je treneru iti sugerirao da Juncaj mora igrati.

Otac Juncaj: Teško je pričati o vlastitom djetetu, ali vjerujem da je sjajan

Sada se oglasio George Juncaj, i to nakon što je njegov sin potpisao za slovensku Muru. Zbog afere u Rijeci javljaju se u Sloveniji oni koji misle da Juncaj junior nije dobar za tamošnjeg prvoligaša. Juncaj im poručuje:

"Teško je pričati o vlastitom djetetu, ali vjerujem da je sjajan. Nogometom se bavi od malih nogu i bio je jedan od prvih Amerikanaca koji je dobio ponudu Barcelone. Otišao je u Vitesse, igrao za Grasshoppers, pozvali su ga u Stuttgart, a onda smo ga vratili kući. Igrao je za moju momčad godinu i pol dana te studirao. Mislim da imam jako dobar odnos s njim. Vjerujem da ćete svi biti zadovoljni s njim ako mu se pruži poštena prilika. Želio bih da mu date barem šansu i da ga upoznate", izjavio je za Football Planet.

Sin Juncaj na predstavljanju u Rijeci 2023.: Bio sam opsjednut Rijekom jer to je klub pored mora i uvijek sam govorio ocu da zamisli da jedan dan mogu tamo igrati

Njegov sin je na predstavljanju u Rijeci prošle godine rekao: "Ovo je za mene ostvarenje sna, otkad sam bio malo dijete, htio sam igrati u Rijeci i nisam mogao zamisliti da će postati realnost. Moj otac je iz Crne Gore, odrastao je prateći jugoslavensku ligu. Poznavali smo hrvatske momčadi, Rijeka je bila jedna od njih. Bio sam opsjednut Rijekom jer to je klub pored mora i uvijek sam govorio ocu da zamisli da jedan dan mogu tamo igrati, to bi bilo sjajno."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.