MEĐUNARODNI NOGOMET

Bojkot među hrvatskim protivnicima na SP-u: Odbijaju dolaziti na treninge

Foto: EPA

NOGOMETNA reprezentacija Kanade, koja će na Svjetskom prvenstvu ove godine igrati u skupini s Hrvatskom, zbog financijskih problema otkazala je treninge koji su bili na rasporedu ovog vikenda. Kako javlja tamošnji medij CBC, Kanada je trebala igrati u nedjelju prijateljski susret protiv Paname, no vrlo je upitno hoće li se ta utakmica uopće odigrati.

Igrači, predvođeni kapetanom Milanom Borjanom, trenutno bojkotiraju treninge. Navodno je stručni stožer pripremio sve za treninge u petak i subotu, no igrači se jednostavno nisu pojavili. Iz kanadskog su se nogometnog saveza oglasili i priopćili da rade na tome da "izjednače financijske kompenzacije za sve sudionike Svjetskog prvenstva". Igrači, dakle, čekaju da im se osiguraju zarađeni honorari i zato odbijaju trenirati.

Problemi u odnosima igrača i saveza

Osim utakmice protiv Paname, Kanada bi trebala igrati protiv Curacaoa u CONCACAF Ligi nacija 6. lipnja. Ta je utakmica također upitna jer igrači trenutno pregovaraju s čelnicima saveza oko isplate honorara. 

"Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava", rekao je jedan od najiskusnijih igrača u kanadskoj momčadi Jonathan Osorio.

Još jedan problem u odnosima igrača i kanadskog saveza je, bar zasad, nemogućnost saveza da osigura put u Katar članovima obitelji igrača. "Ako se mi igrači želimo pobrinuti za druge ljude, onda nam i savez u tome mora pomoći", rekao je Osorio za CBC.