Booker zabio 62 poena, a NBA fanovi mu se smiju. Dva su razloga za to

Foto: EPA-EFE

BOGATU večer u NBA ligi obilježio je Luka Dončić, koji je u pobjedi Dallasa u Atlanti 148:143 postigao čak 73 poena, što mu je rekord karijere i četvrti najbolji ofenzivni učinak u NBA povijesti. Dončić je zasjenio sve ostale igrače koji su sinoć igrali, pa tako i svog velikog rivala Devina Bookera, koji je također odigrao jednu od utakmica života.

Booker je zabio 62 poena, ali i promašio tricu za pobjedu, pa su njegovi Phoenix Sunsi izgubili od Indiana Pacersa 133:131. Za razliku od Dončića, njemu to nije rekord karijere jer je još 2017. zabio okruglih 70 u porazu od Bostona. Tako se Booker pridružio Michaelu Jordanu i Wiltu Chamberlainu kao tek treći igrač koji je izgubio dvije utakmice u kojima je zabio 60 ili više poena.

Sunsima je tako prekinut niz od sedam pobjeda, iako su u posljednjoj četvrtini imali i 11 poena prednosti. Booker je tri i pol minute prije kraja zabio za plus sedam, ali Pacersi su uzvratili serijom 7:0. Booker je na ulasku u zadnju minuti vratio prednost gostima, ali Andrew Nembhard je izjednačio, a Obi Toppin zabio 3.4 sekunde prije kraja nakon odbijanaca položio za vodstvo Indiane.

Sunsi su imali time-out i šut za pobjedu, ali Bookerova lopta nije došla do obruča, pa je njegova velika večer završila razočaranjem, koje je postalo još i veće kad je shvatio da je njegov velik rival Luka Dončić u isto vrijeme zabio 73.

Od Luka speciala do mema

Njihovo rivalstvo razbuktalo se u doigravanju 2022. kad su Sunsi u polufinalu Zapada vodili 3:2 protiv Dallasa, a Booker se naslađivao Dončiću te u jednom padu skovao termin "Luka Special", referirajući na Slovenčevu glumu kako bi iznuđivao prekršaje.

No, Dončić se zadnji smijao jer je nakon toga odveo Dallas do dvije uvjerljive pobjede, i preokreta u seriji te ulaska u konferencijsko finale, u kojem su ipak izgubili od kasnijih prvaka Golden State Warriorsa. U seriji Mavsa i Sunsa nastao je i mem koji je sad opet postao aktualan i brojni ga fanovi koriste kao reakciju na sinoćnja zbivanja.

Sunsi su nakon ovog poraza šesti na Zapadu s omjerom 26-19, dok im je Dallas za petama na osmom s 25-20. Indiana je također šesta na Istoku s omjerom 26-20.

Pročitajte više