Borna Barišić nakon 6 godina napustio Rangerse. Poznato je gdje nastavlja karijeru

Screenshot: X

BORNA BARIŠIĆ (31) napustio je Glasgow Rangerse, objavio je škotski klub. Hrvatski reprezentativac, koji igra na poziciji lijevog bočnog, proveo je šest godina u Rangersima, upisao je 236 nastupa, deset pogodaka i 54 asistencije te osvojio tri trofeja. Bio je prvotimac u finalu Europa lige 2022., kada su Rangersi nakon jedanaesteraca izgubili od Eintracht Frankfurta.

Uz Barišića, klub su napustili i Ryan Jack, John Lundstram, Jon McLaughlin te Kemar Roofe. Svima je istekao ugovor, a klub je o svakom igraču objavio video na društvenim mrežama, pa je tako jedan posvećen i Barišiću, a možete ga vidjeti ispod. U minutu i pol saželi su Barišićev dolazak iz Osijeka 2018. za 2.45 milijuna eura, par pogodaka i asistencija te podizanja pehara.

Barišić dobio pretpoziv za Euro

Barišić je ranije u karijeri nastupao za BSK iz Bijelog Brda, Dinamo, Lokomotivu i Osijek, a proteklih mjeseci pisalo se da će nakon Rangersa potpisati dvogodišnji ugovor s Trabzonsporom, čiji su članovi hrvatski nogometaši Mislav Oršić i Tonio Teklić.

Za hrvatsku reprezentaciju sakupio 35 nastupa i jedan gol te osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je igrao protiv Japana u osmini finala. Izbornik Zlatko Dalić dao mu je pretpoziv za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj, a na kojem je Hrvatska u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.