LIGE PETICE

Borussia konačno povukla potez kojim će se moći oduprijeti Bayernu

Foto: EPA-EFE

ROBERT LEWANDOWSKI, Mario Götze i Mats Hummels svojevremeno su iz Borussije Dortmund bez većih problema prelazili u Bayern.

Time je bavarski gigant, uz ionako apsolutnu vladavinu Njemačkom, uništavao žestokom rivalu i najmanju šansu da mu se suprotstavi.

U budućnosti bi se to trebalo promijeniti jer, prema pisanju Bilda, čelnici Žutih planiraju svojim igračima klauzulom u ugovoru onemogućiti direktan prelazak u Bayern.

"Ako želimo osvajati naslove i biti konkurentni, moramo prestati slati naše talente u München. Iritantno je kada uložite toliko u jednog igrača, oblikujete ga i oni vam ga onda samo pokupe", rekao je neimenovani izvor iz njemačkog doprvaka.

Bayernu bi se tako onemogućilo dovođenje Borussijinih najboljih igrača, a o tome je taj klub trebao razmišljati i ranije. Kovačev klub iskazivao je interes za Christiana Pulišića, koji je otišao u Chelsea, a sada prati i Jadona Sancha.

Borussija je jučer dovela trojicu igrača. Iz Hoffenheima je stigao lijevi bek i reprezentativac Nico Schulz te ofenzivci Thorgan Hazard iz Gladbacha i Julian Brandt iz Bayer Leverkusena.

Upravo je Brandt dugo bio na meti Bayerna, no Borussia je bila konkretnija i brža te uzela jednog od najtalentiranijih domaćih igrača. A sada svu trojicu planira zaštititi "anti-Bayern" klauzulom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.