DINAMOVI NAVIJAČI U ČEŠKOJ

Boysi napravili kaos u Plzenu zbog ulaznica. Dvaput se tukli s policijom

Foto: Index Video: Dario Dalmacija Index

JAVLJAMO se uživo iz Plzena gdje Dinamo večeras igra povijesnu utakmicu jer nakon skoro 50 godina ponovno nastupa u nokaut fazi europskog natjecanja. To je i povijesno gostovanje Bad Blue Boysa kojih je došlo oko tisuću i pol, čak tri puta više nego što ima ulaznica. Neposredno prije utakmice došlo je i do sukoba pred Doosan Arenom kada su Boysi počeli negodovati zbog nepuštanja na stadion i napali su redare te počeli na njih bacati baklje.

Policija je ubrzo intervenirala i u manje od pet minuta smirila situaciju.

Razvoj događaja pratite uživo na Indexu...

21.30 - Utakmica je počela prije pola sata, a ispred stadiona je započela nova tučnjava između Boysa i češke policije.

21.00 Počela je utakmica u Plzenu. Na Doosan Areni su samo Boysi koji imaju kartu.

20.45 - Potvrđeno nam je da policija poslije nereda prvo nikoga nije željela pustiti na stadion. Potom je Dinamov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić ispregovarao da se puste oni Boysi koji imaju karte i dobio jamstvo da će oni bez karata - ili biti smješteni u neku dvoranu gdje će im se omogućiti gledanje utakmice ili će moći utakmicu gledati iz gradskih kafića koji su zatvoreni.

20.15 - Posljednje informacije iz Plzena. Samo Boysi s kartama mogu ući na stadion, što znači da ostatak od tisuću i nešto neće gledati utakmicu s tribina Doosan Arene.

20.05 - Nekoliko navijača već je ušlo na stadion, a do početka utakmice očekuje se i ostatak. Sigurno je da su neredi usporili cijelu stvar, ali kako doznajemo iz kluba, traži se rješenje da svi Boysi uđu na stadion.

19.45 - Boysi ipak ulaze na stadion. Policija ih sve pušta.

19.35 - Vođa Boysa sada govori ostalima ispred stadiona preko megafona da će "svi ući na tribinu, ali jedan po jedan bez izazivanja problema. Ako netko nešto napravi, svi lete van sa stadiona."

19.15 - Policija je ipak popustila, kažu da će sve Boyse pustiti na stadion. Policajac je na megafon objavio: "Čekajte upute, ostanite na svojim mjestima i čekajte da vam kažemo kojim tempom ćete ulaziti."

19.10 - Situacija se u desetak minuta smirila dolaskom većeg broja čeških policajaca, ali Boysi i dalje ne odustaju od ulaska na stadion bez obzira na to što većina nema ulaznicu.

Iz kluba doznajemo da se ulaznice za utakmicu i dalje prodaju te da postoji šansa da sve navijače Dinama uvedu na stadion kako bi ih imali na oku. Policija još nije sigurna što će napraviti s njima. Nadalje, jedan dio navijača i ne pokušava ući na stadion. Raštrkani su po gradu i piju.

19.00 - Neredi ispred stadiona Viktorije Plzen! Došlo je do sukoba Bad Blue Boysa i češke policije. Boysi su počeli lupati po vratima, zapalili baklje i počeli ih bacati po zaštitarima pa je došlo do kratkog, ali vrlo žestokog sukoba. Uskoro je intervenirala i policija koja je u rastjeravanju Boysa koristila i suzavac.

18.30 - Oko 1.500 Boysa stiglo je na stadion u pratnji policije. Smješteni su u parku ispred stadiona, a od 30-ak policajaca i 10-ak stražara dijeli ih tek jedna metalna ograda. Problem bi mogle biti ulaznice. Od tisuću i pol Boysa koji su pred stadionom, možda ih 400-tinjak ima ulaznice za utakmicu.

18.00 - Boysi su upravo krenuli u pratnji policije na stadion.

Više stotina Boysa trenutno se nalazi oko glavnog gradskog trga. Policija na konjima i sa psima zauzela je svoje pozicije na ulicama, specijalci pod rotirkama obilaze grad i drže situaciju pod kontrolom. U kafiće i dalje ne puštaju Hrvate, očito po dogovoru s policijom.

Ulicama Plzena se ori: "Muku muče da nas spriječe!"

Podsjećamo, više od polovice navijača Dinama stiglo je u Češku bez ulaznica. Policija će imati ozbiljan zadatak da ih zadrži na okupu tijekom utakmice. Ispred Doosan arene je veliki park i neograđena čistina.

17.30 - Policija na zadatku u Plzenu. Bad Blue Boyse čuvaju na konjima.

16.46 - Jedan vrlo zanimljiv detalj iz Plzena. Naime, veliki broj ugostiteljskih objekata ne želi pustiti navijače pa čak ni novinare uoči utakmice Viktorije i Dinama i tijekom nje. Nitko izričito to nije zabranio, ali se ugostitelji pravdaju činjenicom da su popunjeni te da su im sva mjesta rezervirana.

16.33 - Bad Blue Boysi se polako počinju okupljati prije kretanja na stadion Viktorije.

15.00 - U Dinamov hotel došao je i predsjednik Modrih, Mirko Barišić.

14:20 - Stotine navijača Dinama grupiraju se na Trgu Republike. Slikaju se s turistima, piju i pjevaju Dinamove pjesme. Mnogi su bez ulaznica, nadaju se da će improvizacijom ipak ući na tribine. Interventna policija kruži u kombijima oko glavnog trga i drži situaciju pod kontrolom. Vrijeme u Plzenu je sunčano, dan idealan za zagrijavanje na otvorenom.
 

13:30 - Policija i Bad Blue Boys

 

 

 


13:00 -  U gradu nema policije na ulicama. Za sada vidimo nekoliko prometnih redara. Tek oko 13 sati grupa specijalaca stigla je na glavni gradski trg gdje u ovom trenutku daje upute Bad Blue Boysima. Zanimljivo, ovo je najmasovnije gostovanje BBB-a od Bayerna 2015., iako je tada na tribinama bio i velik broj navijača koji žive u Njemačkoj. Na Juventusu 2016. bilo ih je oko tisuću, no večeras će se debelo nadmašiti ta brojka. 
 

 

 

 


VIDEO: BBB u Plzenu: 

 

 

VIDEO: Izjave navijača: Prije sam zaplakao za Dinamom nego za obitelji

Navijači Dinama iznajmili su više od 400 apartmana i soba u mirnom gradu stotinjak kilometara udaljenom od Praga. Od ranog jutra BBB su zauzeli ulice Plzena, glavni trg pred katedralom svetog Bartolomeja već je od deset sati pun manjih grupica Dinamovih navijača, a zastave Dinama vise na prozorima okolnih hotela i zgrada. Razbudili su grad svojom prisutnošću, ne mogu ostati neprimijećeni jer ih se viđa na svakom koraku. Okupljaju se u centru mirnog grada u kojem inače vlada obiteljska atmosfera. Domaćini nisu navikli na dolazak brojnih gostujućih navijača u Plzen.

 

Dinamov hotel u neposrednoj je blizini centra i, što je zanimljivo, svega stotinjak metara udaljen je od stadiona pa će Bjelica i igrači do utakmice autobusom putovati pola minute. Jutros je Bjelica igrače tradicionalno odveo na trening umjesto na šetnju gradom. Iznajmili su teren u okolici grada i odradili posljednje pripreme za utakmicu. Nenad Bjelica odlično je raspoložen i proteklih dana najviše je radio upravo na mentalnoj pripremi svojih igrača, uvjeravajući ih da je u ovoj utakmici bitno samo kako će oni odraditi svoje zadatke na terenu. Sastanak o Viktoriji i razradu taktike odradili su tek sinoć na sastanku

VIDEO: Poruka Bjelice:

 

 


>Uskoro se javljamo uživo iz Plzena, pratite atmosferu na Indexu.



9:00 - Bit će to jedno od masovnijih gostovanja navijača Dinama posljednjih godina. Češki klub osigurao je dinamovcima 637 ulaznica, koliko im pripada s obzirom na kapacitet stadiona (11.700). Nekoliko stotina Bad Blue Boysa bez ulaznica bit će pred stadionom u Štrunc parku.

Doosan Arena bit će rasprodana, kazali su nam danas češki novinari s kojima smo razgovarali nakon Dinamovog treninga.

"Viktorija je obiteljski klub, s obiteljskom atmosferom. Tribine će sigurno biti pune", kazao nam je David Kalous, kolega s češke televizije.

Ulaznice se još uvijek mogu kupiti, po cijeni od 110 do 225 kuna, ali glasnogovornik Viktorije odmah nas je upozorio da bez češke osobne iskaznice neće biti moguće kupiti ulaznicu za sektore domaćih navijača.

"Hrvatima će ovdje biti nemoguće doći do ulaznice. Sektor za Dinamove navijače je popunjen i svakako upozorite navijače koji dolaze iz Hrvatske da ne pokušavaju ući na stadion alternativnim načinima", poručili su u češkom klubu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.