LIGA PRVAKA

Branič Cityja: Prihvaćam odgovornost, ali odluku VAR-a stvarno je teško prihvatiti

Foto: EPA, screenshot

MANCHESTER CITY sinoć je, četvrtu godinu zaredom, ispao u četvrtfinalu Lige prvaka, a ovaj put europsku sezonu senzacionalno mu je prekinuo Lyon pobjedom 3:1.

Utakmica je odlučena u 79. minuti kad je Moussa Dembele izbio sam pred Edersona i pogodio za 2:1, prije nego što će u 87. isti igrač postaviti konačan rezultat.

Trenutak koji je prethodio drugom golu Francuza bio je najkontroverzniji detalj utakmice. Pregledavala se snimka u VAR sobi kako bi se odlučilo je li Dembele napravio prekršaj na Aymericu Laporteu i je li Karl Toko-Ekambi, koji je bio u zaleđu, dirao loptu prije nego što je ona došla do strijelca.

U trkačkoj borbi za poziciju došlo je do kontakta Dembelea i Laportea, nakon kojeg je branič Cityja pao, a napadač Lyona dobio ogroman prostor koji je naposljetku iskoristio i probio istrčalog Edersona za 2:1.

"Da budemo načisto, neću se skrivati. Nogometaš sam, ali prije svega sam čovjek. Svi smo radili pogreške u ovoj utakmici i ja ću preuzeti svoj dio odgovornosti za lošu izvedbu momčadi. Ali ovu je odluku stvarno bilo teško prihvatiti, pogotovo u ključnoj utakmici, i to uz pomoć VAR-a", rekao je Laporte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.