Branio je za Hajduk u kvalifikacijama za Europa ligu. Sada će igrati u Uzbekistanu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MARIN LJUBIĆ (26) postao je novi vratar uzbekistanskog Bunyodkora, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Klub iz Taškenta nedavno je na mjesto trenera doveo Mostarca Ivana Bubala, a ove zime njihov je član postao i Temurkhuja Abdukholikov, nekadašnji napadač Hajduka.

Bivši vratar Hajduka protekle je sezone branio za finski Lahti, a sada je pred njim novi izazov u klubu u kojem je nekoć igrao i legendarni Brazilac Rivaldo, koji mu se šokantno priključio 2008. godine. Ljubićev novi klub pet je puta osvajao prvenstvo Uzbekistana u svojoj povijesti, a nova sezona lige kreće u ožujku.

Branio je za Hajduk u kvalifikacijama za Europa ligu

Ljubić je za Hajduk debitirao u srpnju 2018. godine, kada je na gostovanju u Osijeku ušao umjesto ozlijeđenog Tomislava Duke, a ukupno je upisao 16 nastupa za splitski klub. Najviše se ističe da je za Hajduk branio u kvalifikacijama za Europa ligu nekoliko dana nakon debija, i to u Sofiji protiv Slavije, kada su Bijeli slavili 2:3 i prošli u sljedeću fazu natjecanja.

Bio je jedan od prvih izlaznih transfera sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, koji ga je u veljači 2021. prodao u turskog drugoligaša Istanbulspor za odštetu od 200.000 eura. Ondje je branio samo osam utakmica prije nego što je na početku 2022. godine poslan na posudbu u slovensku Muru.

Nakon što mu je istekao ugovor u Turskoj, bio je bez kluba od rujna 2022. do siječnja 2023. godine, kada se pridružio finskom Lahtiju. Ondje je ulovio dobar ritam i branio u 24 utakmice prije nego što je otišao u Uzbekistan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.