Branko Ivanković želi napadača Dinama koji je bio zaboravljen

Foto: Pixsell / Goran Stanzl

BRANKO IVANKOVIĆ, hrvatski stručnjak koji vodi iranski Persepolis, želi dovesti napadača Dinama Marija Budimira u svoju momčad, pišu Sportske novosti.

Dinamo još nije primio službenu ponudu od iranskog kluba, ali svjesni su interesa i treba vidjeti hoće li Budimir završiti u Teheranu.

32-godišnji Budimir ima neobičnu nogometnu karijeru. Počeo je u Hajduku, upisao dva nastupa kod Ćire Blaževića, ali nakon njegovog i Štimčevog odlaska krenuo je na posudbe u Mosor, Uskok i Šibenik. Hrvatsku je napustio 2012. kada je otišao u grčki Ergotelis za 100 tisuća eura. Nakon toga besplatno je otišao u ciparski Apoel. Uslijedio je povratak u Grčku, igrao je u Panetolikosu, pa se ponovno vratio na Cipar, ali ovoga puta u drugoligaški Enosis Neon Paralimni. 

Nije dugo izdržao tamo, vratio se u rodni Sinj i razmišljao o prekidu nogometne karijere kada je 2017. stigao poziv Rudeša. Nije igrao godinu dana prije toga, već su ga zaboravili, ali Budimir je postigao 13 golova te sezone. Zabijao je Dinamu i Hajduku, a baš ga je Dinamo doveo 30. travnja prošle godine, također besplatno. Budimir se svakako isplatio.

Zabijao je u svim natjecanjima, prvenstvu, kupu i Europi. Ukupno devet golova u 21 nastupu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.