Bravo Ferdo: Izbornik Milin plasman juniora na Euro posvetio obitelji Hrvoja Ćustića

TOČNO osam godina prije nego što je U-19 reprezentacija Hrvatske izborila EP sjajnom igrom i pobjedom 4:0 protiv Belgije, 29. ožujka 2008. na Stanovima se igrala se utakmica HNL-a između Zadra i Cibalije.

U trećoj minuti njegove prve prvoligaške utakmice, Tomislav Jurić, mladi nogometaš Cibalije, ušao je u borbu za loptu s Hrvojem Ćustićem, 24-godišnjim ofenzivcem domaćih. Zadranin je u duelu izgubio ravnotežu i udario glavom u betonski zid tribina preblizu aut-liniji.
 
Od siline udarca Ćustić je dobio nagnječenje mozga i frakturu lubanje. U zadarsku bolnicu prevezen je bez svijesti i ubrzo je operiran. Stanje mu se pogoršalo četiri dana kasnije uz povišenu temperaturu, uslijed čega je nastupila moždana smrt. Ujutro je umro, te je smrt službeno proglašena 3. travnja. Zadar je sljedećih dana bio u šoku zbog velike tragedije koja ga je pogodila.
 
Zadar nije zaboravio Ćustu. Njemu u čast otkrio je spomen ploču s natpisom "Zauvik pamtit će ti ime", a Danijel Subašić, koji je s Hrvojem životno i nogometno odrastao i bio mu poput brata, na svakoj utakmici Monaca i Hrvatske nosi majicu s likom pokojnog prijatelja i natpisom "Zauvijek".
 
Počast uspomeni na tragično stradalog mladog nogometaša,nekadašnjeg reprezentativca mladih hrvatskih selekcija, iskazao je i njegov sugrađanin Ferdo Milin, aktualni izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, koja je s maksimalne tri pobjede u elitnom krugu, protiv Bugarske, Škotske i Belgije i ukupnom gol-razlikom 8:0, izborila ljetno EP kao prva od osam sudionica
 
"Igrači su pokazali da su prava obitelj i moram im čestitati. Otupili smo belgijsku špicu preuzimanjem kontrole nad igrom. Utakmice u kojima vodimo igru, rješavamo u našu korist", rekao je Milin i poručio ključno:
 
"Pobjedu i plasman na Euro posvećujemo obitelji Hrvoja Ćustića".
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.