Brazilsko čudo zovu "mali Messi". PSG je nudio 50 milijuna eura, ali on želi Barcu

Foto: Screenshot

BRAZILSKI prvoligaš Palmeiras čuvena je tvornica talenata. Ove godine dogovorili su transfer 17-godišnjeg Endricka u Real Madrid težak 60 milijuna eura. Endrick je još uvijek u Sao Paulu jer po brazilskim zakonima u Europu može otići tek kad navrši 18, što će biti idućeg ljeta.

Endrick će otići, ali Palmeiras već ima spremnog nasljednika kojem se također predviđa blistava budućnost. Radi se o godinu dana mlađem Estevau, koji je igračkim profilom vrlo sličan Endricku. Estevao je visok 170 centimetara, tri centimetra niži od Endricka, a igra i na istoj poziciji.

PSG nudio 50 milijuna eura

Može biti centralni napadač, ali primarno je desno krilo koje voli ulaziti u sredinu, na svoju jaču lijevu nogu. Još nije debitirao za prvu ekipu Palmeirasa, ali s njom redovno trenira. Na sebe je skrenuo pažnju u mlađim kategorijama, zbog čega je zavrijedio i poziv u reprezentaciju za U-17 Svjetsko prvenstvo idućeg mjeseca.

Nogometni uzor mu je Messi pa je po njemu dobio i nadimak Messinho, odnosno "mali Messi" na portugalskom. Estevau je san zaigrati u Barceloni, a usprkos tome što ima samo 16 godina, to bi uskoro mogla postati stvarnost. Barcelonina skauting služba već ga prati, kao i one Manchester Cityja i PSG-a.

"Messi je učitelj"

S obzirom na to da se radi o srednjoškolcu, nevjerojatno zvuči podatak da je Palmeiras već odbio PSG-ovu ponudu za Estevaa tešku vrtoglavih 50 milijuna eura. On sam preferira Barcelonu i najradije bi se pridružio katalonskom klubu kako bi i njegov nogometni put započeo poput Messijevog. To je otkrio reporterima katalonskog Mundo Deportiva koji su ga posjetili u Brazilu: 

"Gledam gotovo sve Barçine utakmice, veliki sam navijač kluba. Jako se divim igračima koji ondje igraju i nadam se da ću im se i ja pridružiti. Puno pažnje posvećujem Messiju, igraču kojem se jako divim.

Gledam njegove videe i pokušavam izvesti ono što radi na terenu i ponekad to uspijem. On je uvijek bio igrač koji me inspirira, svakodnevno ga gledam. On je učitelj. Nemam riječi da to opišem. Sve što radi je fenomenalno."

Za kraj, čudo od djeteta koje bi Endrickovim stopama moglo u Europu, ali u redove najvećeg Realovog rivala, opisalo je sebe kao igrača: "Volim pomagati ekipi, asistirati, driblati, zabijati golove, sve dok to pomaže mojoj ekipi da pobjeđuje. Mogu igrati desno, ali mi je draže ići prema sredini, tako da sam bliže golu, mogu se okrenuti lijevo, desno i to je mjesto gdje se osjećam slobodnije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.