Brestovac uoči povijesnog FFC-a: Imam osjećaj da će to biti dobra priča

Foto: Fightsite

PO PRVI puta nakon meča sa svjetskim brojem jedan, Ricom Verhoevenom, Mladen Brestovac će 4. lipnja ponovno stupiti u ring. Ispred hrvatskog kick-boksača je nastup u Daytona Beachu na FFC 24 priredbi i okršaj sa Stevenom Banksom, Amerikancem koji za Mladena nije nikakva nepoznanica.

“Znam ga otprije. Dosta je iskusan u borbama po svijetu. Visok je i jako težak. Ima oko 130 kilograma tako da očekujem kako će biti trom i spor, ali moram respektirati njegov udarac i snagu te biti pametan u meču i to dobro odraditi”, za Fight Site je Brestovac prokomentirao svog idućeg protivnika.

Iako je sada iskusio najbolje od najboljeg, Brestovcu je jasno da iza svakog protivnika prijeti opasnost.

“Svaki protivnik je poseban i pripreme za svakog od njih su posebne. Ne možeš odraditi borbu s najboljim i onda reći sad će biti lagano. Da bi bio spreman uvijek se moraš na drugačiji način pripremati, kako fizički tako i u glavi.”

A kako se pripremao za Banksa?

“Meč je na tri runde, a nisam se dugo tako borio. Posljednji mečevi su mi bili na pet rundi tako da sam se više posvetio snazi i eksplozivnosti, a manje izdržljivosti.”

S FFC-om je od samih početaka, a sada će za hrvatsku promociju nastupati na američkom tlu…

“Dosta mi je to iznenađujuće. Drago mi je što se gospodin Orsat Zovko odlučio na tako hrabar korak i izašao na američko tržište. To je danas zaista jako teško napraviti. Prve dvije priredbe radi na Floridi i u Massachusettsu. Vidjet ćemo kako će to proći. Ja nekako imam osjećaj kako će to biti dobra priča, da će se to zakotrljati i da će od toga biti nešto više.”

Final Fight Championship će u razdoblju od 4. do 11. lipnja organizirati dvije priredbe i u SAD bi mogao donijeti dodatno osvježenje na kickboxing scenu, jer kako i sam Mladen kaže: “Tamo je publika orijentirana na boks i MMA tako da je kickboxing njima nešto novo, nešto između jednog i drugog. Još nema široku publiku, ali malo po malo se to mijenja i ljudi polako upoznaju zvijezde ovog sporta.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.