Brojke srpskog golmana otkrivaju koliko je grozna Srbija bila na Svjetskom prvenstvu

Foto: EPA-EFE

SRPSKA nogometna reprezentacija izgubila je od Švicarske u zadnjoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva, čime se oprostila od Katara. Podsjetimo, u prvom kolu Brazil je bio bolji od Orlova s 2:0, a u drugom kolu su odigrali jednu od najluđih utakmica prvenstva protiv Kameruna. Iako su vodili 3:1, utakmica je završila 3:3.

S obzirom na velike najave, Srbija se može sigurno svrstati u red najvećih razočaranja turnira. U Katar su došli tako što su osvojili kvalifikacijsku skupinu ispred Portugala, a u Ligi nacija su uspjeli izboriti povratak u elitu nakon što su bili bolji od Norveške, Slovenije i Švedske. Defenzivno su bili jedna od najgorih ekipa na Svjetskom prvenstvu, a statistika njihovog golmana govori koliko su slabi bili.

Golman ih je spasio od još veće blamaže

Srbija je u grupnoj fazi primila čak osam golova. Po tome je lošija od samo jedne momčadi - Kostarike, koja je sedam od jedanaest golova koji su završili u njezinoj mreži primila u prvom kolu protiv Španjolske.

Ono što daje dodatan kontekst tome koliko je Srbija bila grozna defenzivno su brojke njenog golmana, 25-godišnjeg Vanje Milinkovića-Savića, brata poznatijeg Sergeja, koji je suigrač Nikolu Vlašiću u talijanskom Torinu.

Naime, on je drugi golman prvenstva po broju obrana, a vratar druge najgore obrane na turniru je ujedno i dvanaesti najbolje ocijenjeni vratar turnira prema SofaScoreu. Posebno u oči upada podatak da je po utakmici imao tri obrane unutar 16 metara, što svjedoči o labilnosti Srbije kad se brani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.