Brozović snimljen u Parizu na liječničkom. Romano: Sve je dogovoreno, ima novi klub

Foto: Profimedia

MARCELO BROZOVIĆ je snimljen u hotelu Shangri-La u Parizu, objavili su svi talijanski mediji, a fotografiju je objavio saudijski Al-Riyadhiah. Hrvatski veznjak je jučer doletio u Pariz kako bi se sastao s predstavnicima Al Nassra i dogovorio posljednje detalje svog prelaska u saudijskog viceprvaka te odradio liječnički pregled. Kako javlja Fabrizio Romano, to se i dogodilo, Brozović će potpisati za Al Nassr.

Dugo su trajali pregovori i prevrati u ovoj transfernoj sagi. Prvo je dogovoreno da Al Nassr otkupi Brozovića za 23 milijuna eura odštete od Intera i s njim potpiše ugovor težak 100 milijuna eura na tri godine.

Onda je Al Nassr iznenada smanjio svoju ponudu na 13 milijuna eura fiksne odštete i potencijalna dva milijuna eura bonusa, a sve da bi nakon toga povisio na 18 milijuna eura. Na to je Inter pristao i posao će uskoro biti službeno objavljen.

Ranije objavljeni detalji

Gazzetta je ranije objavila detalje ovog dogovora i čini se da su oni točni. "Iako su početkom tjedna klubovi dogovorili da Al Nassr plaća Interu odštetu od 23 milijuna za Brozovića, Nerazzurri će ipak dobiti dosta manje, 18 milijuna eura. No njima je i to važna svota, koju će usmjeriti odmah na otkup Romelua Lukakua, koji je prioritet trenera Inzaghija", pisala je Gazzetta.

Gazzetta je istaknula i da će Brozović dobiti manje nego što je tražio, ali da će i dalje biti fenomenalno plaćen: "Brozović je za potpis od Al Nassra tražio dvogodišnji ugovor i plaću od 30 milijuna eura godišnje. Na kraju će potpisati na tri godine i za cifru između 26 i 27 milijuna eura godišnje. To je dakako i dalje raskošan ugovor."