Budimir o novom napadaču Hrvatske: Skupljao je lopte dok sam igrao u St. Pauliju

Foto: EPA, Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKI reprezentativac Ante Budimir (33) dao je izjavu za medije uoči utakmice s Portugalom. Momčad izbornika Zlatka Dalića u četvrtak u 20:45 igrat će u Lisabonu u prvom kolu skupine 1 elitnoga ranga Lige nacija, dok će u nedjelju u Osijeku dočekati Poljsku. U skupini je i Škotska, s kojom će Hrvatska igrati u listopadu.

Budimir, napadač Osasune s 24 nastupa i tri gola za Hrvatsku, izjavio je da se dobro osjeća te je sretan što je opet u reprezentaciji. "Nažalost, na Euru nismo uspjeli ostvariti svoj cilj. Naravno da je teško, ali sve dolazi brzo, opet je ispred nas veliko natjecanje koje nam je donijelo veliku radost i sve kreće u četvrtak", rekao je Budimir za HRT.

"Brozović i Vida su donijeli svoje odluke, treba to poštovati"

Veznjak Marcelo Brozović i stoper Domagoj Vida nakon Eura oprostili su se od reprezentacije. K tome Dalić ima problema zbog ozlijeđenih desnih bekova Josipa Juranovića i Josipa Stanišića, stopera Martina Erlića i veznjaka Lovre Majera.

"Brozović i Vida su donijeli svoje odluke, treba to poštovati. Kojih nema, bez njih se mora. Ne slažem se da smo u krnjem sastavu, mislim da imamo neke ozljede, ali 23 nas je na popisu, svi su s razlogom tu, svi mogu dati doprinos. Naravno da nije dobro kad ima ozljeda i kad nas nema jer smo bolji kad imamo konkurenciju", smatra Budimir.

Budimir o Matanoviću: Saznao sam da je skupljao lopte dok sam igrao St. Pauliju

Budimira su pitali i o novom napadaču hrvatske reprezentacije Igoru Matanoviću (21). "Ne znam ga previše, a saznao sam da je skupljao lopte dok sam igrao u St. Pauliju. Sjećam se kako sam ja tako u Radniku u Gorici skupljao lopte Luki i toj generaciji kad je Slaven Bilić bio izbornik U-21 reprezentacije. Mlad dečko, napadač, u velikom je klubu, budućnost je hrvatske reprezentacije", rekao je Budimir.

Podsjetimo, Dalić je sada prvi put pozvao Matanovića na okupljanje A reprezentacije. Riječ je o napadaču rođenom u Hamburgu, koji je prošao mlađe uzraste St. Paulija. Eintracht Frankfurt doveo ga je 2021. za 500 tisuća eura, a sezonu 2023./2024. proveo je na posudbi u njemačkom drugoligašu Karlsruheu.

Ondje je u 32 nastupa zabio 14 golova i tako zaslužio povratak u Eintracht. Dosad je upisao tri nastupa i zabio jedan gol - niželigašu Braunschweigu u njemačkom kupu. Više o Matanoviću pročitajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.