Bundesliga ima novog najvrjednijeg igrača. Procijenjen je na 130 milijuna eura

Foto: EPA

TRANSFERMARKT, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, ažurirala je iznose za igrače koji nastupaju u Bundesligi. Dosad je prvo mjesto za najvrjednijieg nogometaša lige dijelio dvojac ofenzivnih veznjaka, Bayernov Jamal Musiala (21) i Bayerov Florian Wirtz (21), te Bayernov napadač Harry Kane (30), koji su bili procijenjeni na 110 milijuna eura.

No, sada se u Bundesligi istaknuo Wirtz, koji predvodio poredak s vrijednošću od 130 milijuna eura, čime je postao najvrjedniji njemački nogometaš ikad na toj stranici. Musialina vrijednost porasla je na 120 milijuna eura, a na trećem mjestu nalazi se Kane, kojem je vrijednost pala za deset milijuna eura i sada iznosi okruglih 100 milijuna eura.

Izvor: Transfermarkt

Wirtzu je vrijednost skočila za 20 milijuna eura nakon sjajne Bayerove sezone

Wirtzov skok od 20 milijuna eura rezultat je sjajne sezone koju je momčad iz Leverkusena odradila. S trenerom Xabijem Alonsom osvojila je Bundesligu i njemački kup te izgubila u finalu Europa lige od Atalante, što joj je jedini poraz u sezoni.

Wirtz je, pritom, bio najbolji igrač Bayera. Upisao je 49 nastupa i u njima postigao 18 te asistirao za 20 pogodaka, pa ne čudi da ga brojni svjetski mediji povezuju s klubovima poput Real Madrida ili Manchester Cityja. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2027. godine, a od 14. lipnja očekuje ga nastup za Njemačku na domaćem Europskom prvenstvu. Dosad je upisao 16 reprezentativnih nastupa i jedan gol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.