Čačić: Drmić je izašao izvan svoje ingerencije. Neka se bavi svojim učinkom

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

IGRAČI Dinama pripremaju se za nadolazeću utakmicu 4. kola UEFA Lige prvaka protiv Salzburga na Maksimiru idućeg tjedna. U susretu odigranom prije nekoliko dana domaćin Salzburg je ipak upisao minimalnu pobjedu uz pogodak s bijele točke u 71. minuti.

Na korak do upisivanja na listu strijelaca u Ligi prvaka bio je Josip Drmić koji je u 81. minuti imao odličnu priliku za izjednačenje, ali je vratar Köhn uspješno obranio, dok je u četvrtoj minuti sučeve nadoknade na ubačaj Martina Baturine upravo Drmić zatresao mrežu Salzburga, ali bio je u zaleđu. Pričalo se dosta i o njegovim izjavama nakon utakmice, u kojima je kritizirao trenera Antu Čačića, odnosno, po njegovom mišljenju, nedovoljno ofenzivan pristup utakmici.

Drmić se ispričao za izjavu, a sada je reagirao i Ante Čačić. "Drmić je izašao izvan svoje ingerencije. Nisam to shvatio kao kritiku, iako se može i tako protumačiti. Kao igrač se treba baviti svojim učinkom unutar momčadi, a to na koji način će momčad igrati zna se čiji je zadatak. Odspavana je noć, danas smo imali jedan sastanak na kojem smo to dobro razbistrili", rekao je Čačić za RTL.

"Na žalost svih hejtera, ovo nas neće destabilizirati"

Osvrnuo se bivši izbornik i na kritike: "Porazgovarali smo i dobro smo razbistrili. Mislim da smo s tom izjavom završili, on je svjestan da je ušao preduboko u analizu koja, na kraju krajeva, nije ni točna.

Na žalost svih onih hejtera, ovo nas neće destabilizirati. I na veselje svih ljubitelja i naših navijača, Dinamo ide dalje. Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo kako bi Dinamo bio učinkovitiji", a zatim je komentirao i priče da Dinamo nije bio dovoljno ofenzivan.

"Imali smo dovoljan broj igrača prema naprijed, ali nas je suparnik spriječio da u velikom broju dolazimo u njihov šesnaesterac. Utakmica se na kraju prelomila na penalu. Ovo je Liga prvaka, najbogatiji klubovi svijeta, a u sve tri utakmice smo bili konkurentni", zaključio je Čačić.