Calciomercato: Pioli je vjerovao Rebiću, a onda je Hrvat promijenio ponašanje

Foto: EPA

HRVATSKI napadač Ante Rebić stavljen je na transfer-listu u Milanu, piše talijanski Calciomercato. Rebić je ove sezone bio veliko razočaranje te je uglavnom ulazio s klupe. Ukupno je zabio samo tri gola. "Trener Stefano Pioli dosad se mogao osloniti na Antu Rebića. Njihov odnos bio je odličan.

No u posljednjih nekoliko tjedana hrvatski napadač promijenio je svoje ponašanje. Na treninzima ne radi intenzitetom koji je dovoljno visok da bi trenera uvjerio da mora ostati u klubu. Zato se Pioli odlučuje na druge opcije", piše Calciomercato.  

Ispao iz sastava zbog sjajnog Leaa

Čelnici Milana, primarno sportski direktor Paolo Maldini, donijeli su odluku da će se riješiti hrvatskog nogometaša. Rebićev agent navodno već razmatra opcije. Kako je već igrao u Eintrachtu, najvjerojatnije je da će se vratiti u Bundesligu, pišu Talijani. Paolo Maldini navodno na Hrvatu želi zaraditi 10 do 15 milijuna eura. 

Rebić je u Milanu od 2019. godine. Najprije je bio na posudbi pa ga je talijanski klub doveo iz Eintrachta za 6.7 milijuna eura. Milan je klub za koji je odigrao najviše utakmica u karijeri - 123. Za njega je zabio i najviše golova - 29. Prošle sezone zabio je 14 golova u svim natjecanjima.

Pioli ga je koristio kao desno krilo i centralnog napadača, no napredak Rafaela Leaa potisnuo je hrvatskog napadača na klupu. Portugalac je postao nezamjenjiv na lijevom krilu, a Rebiću je minutaža smanjena. Za hrvatsku reprezentaciju ne igra od 2021. godine, kad se sukobio s izbornikom Zlatkom Dalićem. Njih dvojica još se uvijek nisu pomirili.