Calellova nesanica nakon Poljuda: Ne želim se tući već igrati nogomet!

NOVINARI su danas, za razliku od proteklih dana kada su u klupskim prostorijama kampirali zbog "bivših" igrača Balabana i Šokote koji su "pregovarali" s Maminjom o svojoj budućnosti, bili na press konferenciji na kojoj je predstavljen Adrian Calello, koji je ove zime pristigao iz argentinskog Independientea.

21-godišnji bivši igrač Independientea tek se prilagođava na Dinamo i život u Zagrebu. Kada je ušetao uzviknuo je na hrvatskom "Dobar dan!" te je to bilo sve što je na hrvatskom izgovorio, ostatak je odradio Dinamov službeni prevoditelj. Sasvim je jasno da Calello još uvijek nije stigao dobro svladati hrvatski jezik poput nekih njegovih suigrača iz Južne Amerike...

"Vjerujem da ćemo Vrdi i ja biti sve bolji"

Veznjak modrih se osvrnuo na predstojeću utakmicu sa Šibenikom, što se može okarakterizirati kao mini-derbi hrvatskog nogometa, iako je sasvim jasno tko je apsolutni favorit u nedjeljnom susretu.

"Radi se o jako čvrstoj i organiziranoj ekipi, to dokazuje i njihova pozicija u prvenstvu. Naš cilj je dalje pobijeđivati i to očekujemo u ovom susretu".

Adrian Calello trebao bi biti pojačanje za duži period te s kompanjonom Ivicom Vrdoljakom razbijati protivničke napade. Upravo je to glavni zadatak Krune Jurčića koji će Calello i Vrdoljak pokušati provesti u djelo na nogometnom travnjaku. Takva čvrsta igra u sredini jedna je od najvećih slabosti Modrih zbog koje su u ozbiljnijim europskim utakmicama izgledali tragikomično.

"U Argentini sam u posljednje vrijeme bio jedini zadnji vezni, no ovo u paru s Vrdoljakom mi nije neka novost. Vrdi mi puno pomaže, vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Trener od nas očekuje da imamo brzi protok lopte, da vršimo pritisak na protivničke igrače", ističe Argentinac.

Ambijent na Poljudu kao derbi Boca - River

Vratio se Calello i na splitski derbi, progovorio o kobnom jedanaestercu, ambijentu na Poljudu i usporedio ga s najvećim derbijima argentinskog nogometa.

"Nisam se dobro osjećao nakon te utakmice, nekoliko dana nisam dobro spavao. Mislim da niti mi niti Hajduk nismo zadovoljili lijepom igrom. Tome je dosta pridonio sudac koji nije sankcionirao oštre prekršaje, primjerice onaj na Mandžukiću odmah na početku. Ipak, pobjede protiv Zagreba i Slaven Belupa su nam dobro došle", objašnjava Calello.

Usporedio je Dinamov veznjak najveći hrvatski derbi s derbijima argentinskog nogometa River - Boca i Independiente - Racing, u kojem je on igrao.

"Ambijent je sličan. To su veliki derbiji, velik je pritisak, ali i jako je lijepo igrati kada te nosi tolika masa ljudi. Nadam se da će Hajduk i Dinamo drugi puta igrati nogomet te da neće biti tučnjava na terenu kao u zadnjoj utakmici".

"Obitelj je ostala šokirana oštrom igrom u derbiju"

Kruno Jurčić ga je u dvoboju sa Slavenom gurnuo prema naprijed, što do sada nije igrao.

"To je za mene bila novina, no već protiv Zagreba sam se vratio na svoju prirodnu poziciju".

Osvrnuo se mladi veznjak i na život u Hrvatskoj i Zagrebu te prve dojmove.

"Najviše me se dojmila ljubaznost ljudi, a za to mogu navesti i konkretan primjer. Kada se obitelj vraćala iz Splita, malo su zalutali, a neznanci su im objasnili točan put do kuće. To u Argentini nije tako. Grad i zemlja su jako lijepi. Obitelj mi nedostaje, no ipak ne previše. Koncentriran sam na nogomet".

Adrian u Zagrebu ipak nije sam. Podrška su mu djevojka i njegov otac koji su s njim u Zagrebu.

"Posjetila me cijela obitelj na derbiju. Bili su šokirani oštrom igrom, ali su se već na drugoj utakmici prilagodili kada su uvidjeli kako se zapravo ovdje igra", zaključio je Calello.

M.Š.
Foto: Paun Paunović/Damir Krajač (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.