ĆAMILA MIČIJEVIĆ ZA INDEX

Ćamila: Kao da se žele napraviti trzavice između muške i ženske reprezentacije

Foto: HRS

HRVATSKI rukometaši su u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Egiptu ostvarili dvije pobjede i jedan remi.

Bilo je to dovoljno za prvo mjesto u skupini C ispred Katara, Japana i Angole te put u Kairo na drugi dio prvenstva s tri prenesena boda. Tamo čekaju Danska, Argentina i Bahrein, a Hrvatska mora biti među dvije najbolje reprezentacije u skupini kako bi ostvarila plasman u četvrtfinale.

Ozljeda koljena protiv Rostova nije bila ozbiljna

Hrvatske rukometaše u Egiptu prate i brončane im kolegice s Europskog prvenstva u Danskoj krajem prošle godine. Sve su one već krenule s klupskim obavezama, a lijeva vanjska Ćamila Mičijević nam se javila iz Budimpešte, gdje u srijedu igra utakmicu Lige prvakinja protiv Ferencvaroša.

Prije nekoliko dana je u susretu protiv ruskog Rostova ozlijedila koljeno koje je već dva puta operirala pa smo razgovor započeli pitanjem o njenom zdravlju. 

"U dobrom sam zdravstvenom stanju. Odmorila sam jednu utakmicu u francuskom prvenstvu čisto radi sigurnosti. Za vikend sam već igrala protiv Krima u Ljubljani i u konkurenciji sam za susret protiv Ferencvaroša. Sve je u redu", kazala je Ćamila koja prati što se događa u Egiptu.

U nedjelju je Ćamila na Instagramu podijelila objavu s porukom "Lino, uvedi Ćamilu"

"Neki mi se termini poklapaju, a neki ne. Nekada imamo utakmice i treninge pa zbog toga prvu utakmicu s Japanom nisam uspjela pogledati, ali protiv Angole i Katara jesam. Što stignem, svakako pogledam."

U nedjelju je na jednoj Instagram stranici osvanula objava na kojoj je pisalo "Lino, uvedi Ćamilu", a hrvatska rukometašica je tu objavu u šali podijelila. Upitana za komentar situacije koja je nasmijala mnoge je odgovorila:

Podijeljena objava na Instagramu je napravila pomutnju

"To je bila šala još za vrijeme prvenstva rukometašica, kada je izbornik Červar rekao da želi jednu Ćamilu Mičijević u svojoj momčadi. Ja to smatram velikim komplimentom, ali mislim da je izbornik prije svega htio dodatno pojačati dobru atmosferu koju smo mi imali u reprezentaciji. Mi imamo jako dobre dečke i mislim da izbornik nije mislio samo na igrački dio već me spomenuo i zbog zabavljačkog dijela. Sada je za vrijeme SP-a rukometaša negdje objavljeno da bi izbornik trebao uvesti Ćamilu, a ja na to sve gledam kao na dobru šalu. To sam podijelila, ali je to, izgleda, napravilo veliku pomutnju. Čini mi se kao da se žele napraviti trzavice između muške i ženske reprezentacije, ali nema prostora za to", objasnila je Ćamila pa dodala:

"To su dečki od kojih smo mi učile kroz cijele naše karijere. Oni su primjer osvajanja, igranja i apsolutno svega ostaloga. Od malih nogu navijamo za mušku reprezentaciju i tako će ostati. Oni su nama najbolji bez obzira na to hoće li se vratiti s medaljom ili bez nje."

Nakon prve faze natjecanja Hrvatska će zaigrati kvalitetnije

Rukometaši su bodrili hrvatske reprezentativke na njihovom pohodu do bronce, često su im slali poruke podrške, a prije SP-a u Egiptu uzvratile su im upravo Ćamila i Ivana Kapitanović.

"Mi smo kolege. Oni se bore za Hrvatsku kao što smo se i mi borile. Imamo iste ciljeve i želju usrećiti ljude, pogotovo u ovom ružnom periodu koji je zadesio cijeli svijet i posebno Hrvatsku s ovim posljednjim potresom. Nama su najljepši mogući komplimenti bili da smo uveseljavali ljude koji su proživljavali katastrofe. I dalje to radimo i to nam je kompliment", dojma je Ćamila koju smo za kraj pitali koliko daleko mogu rukometaši u Egiptu.

"Hrvatska reprezentacija je uvijek bila najbolja kad je to bilo najpotrebnije. Sada sam sigurna da će nakon prve faze zaigrati još bolje i još kvalitetnije. Očekujem medalju od njih s ovog Svjetskog prvenstva, to sam odmah rekla i ostajem pri svom bez obzira na nešto lošije otvaranje turnira. Svi znamo protiv kakvih momčadi igra Hrvatska, to su sve jaki, neeuropski protivnici na koje mi nismo navikli i nije se lako snaći u svemu tome", zaključila je sjajna hrvatska rukometašica.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.