Četvrta tenisačica svijeta dala otkaz Hrvatu nakon pet godina kontroverznog odnosa

Foto: EPA

KAZAHSTANSKA tenisačica koja je rođena u Moskvi i trenutno četvrta igračica svijeta Elena Ribakina (25) donijela je vrlo iznenađujuću odluku samo tri dana uoči početka US Opena. Ribakina je četvrta nositeljica na posljednjem Grand Slam turniru sezone i u prvom kolu igra protiv australske tenisačice Destanee Aiave (24), koja je trenutno 180. tenisačica svijeta.

Ribakina je na svom Instagram profilu objavila da nakon pet godina suradnje više neće raditi s hrvatskim trenerom Stefanom Vukovom (37). "Zahvaljujem mu na njegovom radu na terenu i želim mu sve najbolje u budućnosti. Hvala svima na podršci", objavila je.

Kontroverzan odnos

Vukov je očito imao vrlo pozitivan učinak na karijeru Ribakine budući da ju je počeo trenirati u trenutku kada nije bila ni u top 100 tenisačica svijeta. Pod njegovim vodstvom je osvojila osam turnira uključujući Wimbledon 2022. godine, a prošle godine je igrala i finale Australian Opena. Ove sezone je igrala četvrtfinale Roland Garrosa i polufinale Wimbledona te je osvojila tri turnira u Brisbaneu, Abu Dhabiju i Stuttgartu.

Odnos Vukova i Ribakine je u fokus teniske javnosti dospio na prošlogodišnjem US Openu. Ovaj 37-godišnjak iz Rijeke poznat je po netipičnom stilu treniranja, pogotovo tijekom meča, kada joj često upućuje vrlo oštre komentare, što su strani mediji okarakterizirali kao "bjesomučno" i "intenzivno" ponašanje. Na prošlogodišnjem US Openu su teniski novinari, ali i publika jako zamjerili što je previše pričao za vrijeme meča, čak i kada je protivnica njegove igračice bila na servisu. Neki su išli toliko daleko da su ga prozvali najiritantnijom osobom na US Openu.

Tijekom ovogodišnjeg Australian Opena snimljeni su u žestokoj svađi za vrijeme meča, ali Ribakina je do sada uvijek o treneru pričala vrlo pozitivno i na neki način ga branila. "On je strastven trener, s puno znanja o tenisu. Za razliku od ljudi koji daju ovakve komentare, on ima veliko znanje i o meni kao osobi i kao sportašu. Oni koji me dobro poznaju, znat će da nikad ne bih prihvatila trenera koji ne poštuje mene i moj trud. Možda sam tiha na terenu, ali u meni je natjecateljica koja želi postići velike stvari i Stefano mi je uvijek pomagao na taj način", napisala je tada na društvenim mrežama.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.