Chelsea igrače od 100 milijuna eura ne može prijaviti za Ligu prvaka

Foto: Profimedia

CHELSEA je srušio rekord kada su u pitanju transferi u jednoj sezoni. Londonski klub je prošlog ljeta i u siječanjskom prijelaznom roku potrošio čak 611.49 milijuna eura.

Samo u siječnju Chelsea je potrošio 329.5 milijuna eura, što je čak 43 posto ukupne vrijednosti transfera Premier lige, najjače nogometne lige svijeta. Chelsea je doveo sedmoricu igrača, ali se i našao u problemu jer će samo trojica od te sedmorice moći igrati u Ligi prvaka.

Chelsea je doveo Enza Fernandeza za 121 milijun eura, što je rekord Premier lige. Prije njega stigli su Mihajlo Mudrik (Šahtar, 70 milijuna), Benoit Badiashile (Monaco, 38 milijuna), Noni Madueke (PSV, 35 milijuna), Andrey Santos (Vasco de Gama, 12.5 milijuna), David Datro Fofana (Molde, 12 milijuna) i Joao Felix iz Atletico Madrida na posudbu za 11 milijuna eura.

Budući da je Felix odmah upao u prvu momčad, očekuje se da će on biti prijavljen za Ligu prvaka. Uz njega će trener Graham Potter vjerojatno odabrati Fernandeza i Mudrika. To znači da će Badiashile, Madueke, Santos i Datro, igrači plaćeni 97.5 milijuna eura, utakmice Lige prvaka gledati s tribina. 

U osmini finala Lige prvaka Chelsea igra protiv Borussije Dortmund. Prva utakmica u Njemačkoj je 15. veljače, a uzvrat 7. ožujka u Londonu.