TRANSFERI

Chelsea ga olako pustio, a sada ga pokušava vratiti za šest puta veću cijenu

Foto: EPA

JEREMIE BOGA, 23-godišnji krilni igrač iz Obale Slonovače, kao dijete je iz Marseillea došao u Chelsea, gdje je stasao kroz sve uzraste njihove škole nogometa.

Nakon što ga je londonski klub slao na posudbe u Rennes, Granadu i Birmingham, u ljeto 2018. Chelsea se definitivno riješio njegovih usluga te ga je prodao Sassuolu za 3 milijuna eura. 

Ove sezone Boga je doživio eksploziju. Postao je jedan od najboljih driblera lige te je u 24 nastupa zabio osam golova i upisao četiri asistencije. Chelsea je shvatio kakvu je grešku napravio i čini sve u svojoj moći da ga vrati na Stamford Bridge. Napoli se također uključio u utrku i navodno već ima spremnu ponudu, ali Chelsea ima pravo prvokupa.

Predsjednik Sassuola Giovani Carnevali potvrdio je kako postoji interes: "Chelsea ima pravo prvokupa i razmišlja o toj opciji. U dobrim smo odnosima s njima i već smo se jednom susreli ove zime. Možda ostane i kod nas, sve je moguće". 

Procjenjuje se da će Chelsea trebati platiti oko 18 milijuna eura kako bi ispravio svoju grešku. Istovremeno, navode talijanski mediji, Chelsea će u slučaju da dogovor o transferu propadne tražiti od Sassuola 11 milijuna eura kako bi se iz njegovog ugovora maknula klauzula o pravu prvokupa. 

Boga ne skriva svoje želje: "Šteta je što sam morao otići, ali ne žalim ni za čim. Sve dođe u svoje vrijeme, a tada jednostavno nije bilo vrijeme da igram za Chelsea. Uvijek o tome mislim i ako budem dovoljno radio, možda se jednom vratim."

VIDEO: Boga na terenu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.