Chelsea se riješio golmana kojeg je platio 80 milijuna eura. Sad ih ima pet u kadru

Foto: EPA

KEPA ARRIZABALAGA (29) je novi vratar engleskog Bournemoutha. Odlazi na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja s kojim je prije toga produžio ugovor do ljeta 2026. godine, objavio je Fabrizio Romano. Podsjetimo, Kepa je prošle sezone također bio na posudbi, i to u Real Madridu, gdje je doveden kako bi zamijenio Belgijca Thibauta Courtoisa, teško ozlijeđenog u pripremama za prošlu sezonu, koju je morao skoro cijelu propustiti nakon puknuća prednjeg križnog ligamenta u koljenu.

Međutim, u studenom prošle godine Kepa je zaradio ozljedu aduktora tijekom zagrijavanja za utakmicu te do kraja sezone više nije branio. Ta ozljeda ga je udaljila s terena na tri tjedna, ali je u njegovom odsustvu priliku iskoristio ukrajinski golman Andrij Lunin, koji je sezonu započeo kao treći vratar Reala i na kraju branio sve do povratka Courtoisa pred kraj sezone.

Veliki promašaj londonskog kluba

Kepa je u Chelsea stigao na ljeto 2018. godine iz Athletic Bilbaa u transferu vrijednom 80 milijuna eura, što je i danas svjetski rekord u plaćenoj odšteti za jednog vratara. Ne samo da je svjetski rekord, nego je to vrlo uvjerljivo jer je drugi najviše plaćeni vratar u povijesti Alisson prešao iz Rome u Liverpool istog ljeta za 62.5 milijuna eura.

Nije ni blizu ispunio očekivanja za toliki plaćeni iznos. Trebao je zamijeniti Courtoisa koji je na ljeto 2018. godine otišao u Real iz londonskog kluba. Međutim, vratar s 13 nastupa za španjolsku reprezentaciju imao je teških šest godina na Stamford Bridgeu. Bio je prvi izbor u svoje prve dvije sezone, ali je izgubio mjesto u momčadi od Edouarda Mendyja, a zatim ga je vratio tijekom većeg dijela sezone 2022./23. Chelsea je prošlog ljeta potpisao Roberta Sancheza iz Brightona kao svog novog vratara i za Kepu više nije bilo mjesta.

Odlaskom Kepe iz kluba na posudbu, Chelsea je malo rasteretio svoj ogromni kadar, ali u njemu i dalje ima čak pet vratara. To su Sanchez (26), Filip Jorgensen (22), Đorđe Petrović (24), Marcus Bettinelli (32) i Lucas Bergstrom (21). Petrović i Bergstrom više ne treniraju s prvom momčadi, već s "bombaškim odredom", kako ga nazivaju engleski mediji, gdje se nalazi 13 igrača kojih se Chelsea pokušava riješiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.