Chelsea žestoko ulaže u budućnost, doveo još jednog skupog 20-godišnjaka

Foto: Profimedia

CHELSEA je potpisao ugovor s krilnim igračem Nonijem Maduekeom iz PSV Eindhovena na sedam i pol godina, s opcijom produljenja na još godinu dana, priopćio je klub iz Premier lige. On je već šesta Chelseajeva prinova u siječanjskom prijelaznom roku, a čak četvrti napadač.

Nakon Mihajla Mudrika iz Šahtara, Davida Fofane iz Moldea i Joaa Felixa iz Atletico Madrida, Madueke je stigao za odštetu od 35 milijuna eura. Kada se njima pridodaju branič Benoit Badiashile i veznjak Andrey Santos, Chelsea je u ovom prijelaznom roku već potrošio 178.5 milijuna eura, u što nije uračunato 30 milijuna naknadnih izdataka za Mudrika.

Šest prinova u prosjeku ima 20 godina

Svi se oni uklapaju u Chelseajev projekt ulaganja u budućnost jer je prosječna dob ove šestorice 20.3 godine. Madueke, 20-godišnji Englez, pridružio se mladoj momčadi PSV-a 2018., a dvije godine kasnije debitirao je u seniorskoj momčadi. Od tada je zabio 20 golova i upisao 14 asistencija u 80 nastupa.

"Oduševljeni smo što smo doveli Nonija u Chelsea. On je uzbudljiv talent koji je dokazao svoju kvalitetu u proteklih nekoliko godina s PSV-om igrajući u jakoj europskoj ligi", rekao je predsjednik Chelseaja Todd Boehly.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.