Cibalia neće igrati u Kupu iduće sezone. Razlog je bizaran

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

VINKOVAČKA Cibalia, nekoć jedan od najboljih hrvatskih prvoligaša, proživljava najteže dane u svojoj povijesti. Financijski problemi i dugovi gomilaju se godinama, što se jasno osjeti i na sportskim rezultatima kluba. Prošle sezone Cibalia je bila osma u 1. nogometnoj ligi, drugom razredu hrvatskog nogometa.

Sada je dobila nove tužne vijesti - iduće sezone neće igrati u SuperSport Hrvatskom kupu. Situaciju je na klupskoj stranici pojasnio Damir Mustapić, predsjednik kluba. Prema njegovom navodu, Cibalia nikad nije dobila mail kojim ih je Županijski nogometni savez trebao obavijestiti da im je HNS naložio da moraju krenuti od najniže razine. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Zbog greške Saveza Cibalia ostala bez nastupa u Kupu?

"Nažalost, zbog previda u Županijskom nogometnom savezu Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatski nogometni klub Cibalia š.d.d. u natjecateljskoj sezoni 2024./2025. ostao bez prava nastupa u Hrvatskom nogometnom kupu.

Naime, Hrvatski nogometni savez dana 15.6.2023. službenim kanalima obavijestio je ŽNS VSŽ o činjenici kako Cibalia mora krenuti u kup-sustav od najniže razine, no ta informacija nikada nije stigla u klub!

Ovakvim spletom okolnosti, u kojima Cibalia nije sudjelovala, Klub je definitivno oštećen, kao i neosnovanim medijskim napisima gdje se imputira kako 'Možda je obavijest o tome i stigla, no u Genscherovoj 10b su poznati po tome što ne otvaraju mailove.'

Ovakve zlonamjerne konstrukcije kojima se klub sustavno napada mjesecima pa čak i godinama, definitivno neće donijeti ništa dobro Cibaliji te će Klub biti prisiljen poduzeti određene pravne korake kako bi se zaštitili interesi igrača, radne zajednice, navijača i dioničara", napisao je Mustapić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.