Cibona ne strahuje od blokade, iako Vrbanca još čekaju

PREDSJEDNIK Cibone Ivica Lovrić otkrio je na današnjoj press konferenciji nalaze revizije koji pokazuju kako se dug kluba smanjio na 30,7 milijuna kuna u posljednjih devet mjeseci.

Prije godinu dana dugovanja Cibone procijenjena su na 55 milijuna kuna, a posljednja revizija koju je nova uprava naručila u srpnju, pokazala je kako je dug na dan 31. prosinca bio 88,8 milijuna kuna.

"Kada smo preuzeli klub, zatekli smo da se dvije godine nije vodilo računovodstvo. Trebalo je vremena da nam se jave vjerovnici, da se upoznamo sa sudskim sporovima", rekao je Lovrić objasnivši kako su uspjeli smanjiti dugove koji su prošlog tjedna iznosili 30,7 milijuna kuna.

Treba napomenuti da je reviziju napravila BDO Croatia d.o.o., tvrtka za pružanje revizorskih i računovodstvenih usluga, a na prvoj stranici izvješća piše: "Naši nalazi temelje se na dokumentaciji koju je pripremio klub... Napominjemo da se ovaj izvještaj nikako ne može smatrati revizorskim mišljenjem o financijskim izvještajima kluba na dan 5. rujna 2011. godine odnosno na dan 31. prosinca 2010. godine. Ne garantiramo da će se u budućim razdobljima sve ugovorene nagodbe između kluba i vjerovnika ispuniti. Ne jamčimo da su sve obveze kluba u cjelosti iskazane u ovom izvještaju i ne možemo sa sigurnošću potvrditi da će se pojaviti dodatne obveze za koje mi u trenutku izrade ovog izvještaja nismo imali saznanja".

Grad ove godine dao 6 milijuna kuna

"Postigli smo dogovor sa preko četrdeset bivših igrača i trenera, među njima je bilo i stranih igrača, a sa svima smo uspjeli dogovoriti iste uvjete. Imali su izuzetno razumijevanje, nismo očekivali ovakvu reakciju. Iz gradske blagajne Cibona je dobila 23,5 milijuna eura što je kompenzirano nekretninama, a preostali iznosi riješeni su nagodbama i oprostom od strane igrača, trenera, tvrtki, sponzora.", dodao je Lovrić koji se zahvalio i medijima što redovito prate događanja oko kluba otkada je nova uprava preuzela kormilo.

"Zadovoljni smo i vjerujemo da imamo rješenje i plan kako bi do kraja sezone financijski konsolidirali klub. Troškovi momčadi su jedna trećina prošlogodišnjih, ali ipak očekujemo barem približan rezultatski uspjeh. Kvalifikacije za Euroligu su izazov i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat", dodao je Lovrić otkrivši kako su od Grada Zagreba ove godine dobili "samo" 6 milijuna kuna zbog rezultata i odnosa u Zagrebačkom sportskom savezu.

Na kraju je Lovrić dodao kako je član uprave kluba Nikša Prkačin želio otići iz Cibone, ali su ga uspjeli nagovoriti da ostane.

"Cibona je prevelik klub da bi razgovarali o pojedinim igračima koji su za njega odigrali samo nekoliko minuta"

Iako dogovor još nije postignut sa bivšim igračem Goranom Vrbancem, koji je rekao kako ne namjerava odustati od svojih potraživanja koje želi odmah u cjelosti, uprava Cibone ne strahuje od blokade.

"Od jučer se više ne bojimo blokade. Još uvijek pregovaramo s Vrbancem, ali vjerujemo u skori dogovor. No, Cibona je prevelik klub da bi razgovarali o pojedinim igračima koji su za njega odigrali samo nekoliko minuta", rekao je direktor kluba Zdenko Antunović.

"Klub je spašen, račun Cibone odblokiran. Sigurnim koracima gazimo prema cilju i želimo vratiti klub na staze stare slave", dodao je Antunović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.