Ciganin izludio Grobare: Pogledajte što Partizanu radi portugalski velemajstor

Screenshot

O CIGANO, kako zovu Ricarda Quaresmu, najvećeg romskog nogometaša i reprezentativca Portugala, dio svog bogatog repertoara trikova pokazao je i u Beogradu, na prvoj utakmici play-offa Europa Lige, Partizan - Bešiktaš 1:1.

Krvnik Hrvatske na prošlom Euru, neukrotivi divljak, majstor rabone i trivele, mjesec dana prije 35. rođendana pokazuje da je kvaliteta vječna bez obzira na godine.

U prvom poluvremenu primio je loptu na desnoj strani i onda je nakon kratkog vaganja poslao kroz noge čuvaru Danilu Pantiću, te ga munjevito pretrčao. Ljut zbog ovakvog dvostrukog poniženja, partizanovac ga je sasjekao grubim faulom, za koji je trebao dobiti žuti karton.

Drugi dio Quaresma je obilježio jednim od svoja dva specijaliteta. Driblingom je promiješao dva čuvara, a onda ih do kraja zbunio rabonom, potezom udaranja lopte prilikom kojeg je noga kojom se odigrava omotana oko stajaće noge.

Quaresma je poznat i po drugoj tehnici svojstvenoj samo velemajstorima. U njegovu rodnom Portugalu zovu je trivela, a u ovim krajevima poznata je kao vanjski felš.

Specijalizirao se za asistencije i zgoditke ovim iznimno efektnim potezom, prilikom kojeg lopta upućena vanjskim dijelom noge stvara zračni vrtlog. Dio zraka ide s loptom prema odredištu, a drugi dio kreće se u suprotnom smjeru.

To stvara razliku u zračnom pritisku, zbog čega lopta u letu mijenja putanju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.