Cijeli svijet priča o mladiću koji je zaustavio Messija pa odbio razmijeniti dres s njim

Foto: Guliver Image/Getty Images

CIJELI nogometni svijet priča o Pablu Maffeu, mladom nogometašu Manchester Cityja na posudbi u Gironi. 
 
Maffeo je zaustavio Lionela Messija, najboljeg nogometaša na svijetu. U potpunosti ga je izbacio iz utakmice u kojoj je Barcelona slavila s 3:0, a Messi se nije uspio upisati u strijelce. 
 
Desni bek je u 78 minuta tako odigrao obranu na Messiju da ga je iznenađeni Argentinac u jednom trenutku upitao: "Cijeli dan si sa mnom, ha?" 
 
Messi je suparnika još upitao je li on nogometaš kojeg je City posudio Gironi i koliko ima godina. Maffeo, 20-godišnji Španjolac koji je već dvije sezone u Gironi, otkrio je što mu je pomoglo u okršajima s Messijem.
 
"Imao sam jedan zadatak - pratiti Messija. Kada ga čuvate, morate razmišljati o njemu kao normalnom čovjeku koji ima dvije noge i dvije ruke. I morate konstantno biti koncentrirani. Sekunda mu je dovoljna da pobjegne i zabije."
 

 
"Nema šanse da te napustim", odgovorio je Messiju kojeg je napustio u 78. minuti, tek kada ga je trener zamijenio. 
 
Nakon utakmice nije razmijenio dres s Messijem. Otkrio je i zašto je odbio razmijeniti dres s jednim od najboljih nogometaša u povijesti.
 
"On je najbolji na svijetu, ali obećao sam prijatelju da ću mu donijeti dres Marca ter Stegena, vratara Barcelone. Prijatelji su ipak važniji od Messija."