Wimbledon

Čilić na Wimbledonu doživio jedan od najnevjerojatnijih poraza u karijeri

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIN ČILIĆ ispao je u drugom kolu Wimbledona. Šokirao ga je Portugalac Joao Sousa sa 6:4, 6:4, 6:4.

Čilić nas je navikao na nevjerojatne poraze, ali ovaj mu je jedan od najnevjerojatnijih u karijeri. Protiv autsajdera, 69. tenisač svijeta koji se ne snalazi najbolje na travi, imao je čak 12 prilika za break i nije iskoristio nijednu. Napravio je čak 46 neprisiljenih pogrešaka u tri seta.

Odmah na startu meča Čilić je izgubio servis u gemu u kojem je osvojio samo jedan poen. U osmom gemu je imao tri vezane break-lopte, ali ih je propustio i omogućio Portugalcu vodstvo u setovima.

Serija neiskorištenih prilika za break nastavljena je u prva dva gema drugog seta na servis Portugalca kada ih Čilić nije iskoristio ukupno pet (također tri vezane u prvom gemu). Odmah za to je kažnjen i Portugalac novim breakom odlazi do dva seta prednosti.  

Treći set je bio kopija prva dva. Sousa je napravio break u drugom gemu, a Čilić je propustio još četiri prilike za break i za povratak u meč.

Sousa, kojem je ovo najveća pobjeda u karijeri na Grand Slamu, u trećem kolu igrat će protiv Britanca Dana Evansa. Za Čilića, 18. na svijetu koji je finale Wimbledona igrao prije dvije godine, ovo je već druga sezona zaredom u kojoj nastup u Londonu završava u drugom kolu, i to protiv tenisača kojima trava nije omiljena podloga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.