City dobio sudski spor s Premier ligom. Klubovi će moći dobivati još više novca

Foto: EPA

UGLEDNI engleski sportski časopis The Athletic iz svojih izvora javlja da će Manchester City dobiti sudski spor s Premier ligom pokrenut zbog ograničenja koje je liga htjela nametnuti sponzorskim ugovorima u slučaju najmoćnijih i najbogatijih engleskih klubova. 

Kad je prije tri godine saudijska kraljevska obitelj preuzela Newcastle, Englezi su se zabrinuli da bi najbogatiji vlasnici klubova mogli potpisivati sponzorske ugovore između klubova i svojih drugih tvrtki koje bi umjetno napuhavali i tako praktički neograničeno pumpali budžet svojim klubovima. 

Protiv Cityja se vodi i odvojena istraga

Liga je oformila komisiju kojoj je bio zadatak da ispita realnu tržišnu cijenu nekog sponzorstva, a ovog ljeta engleski mediji doznali su da je City zbog toga tužio ligu pozivajući se na slobodu tržišta. Prema najnovijim informacijama, City će taj spor i dobiti. 

Prema nekim izvorima, ovo je mogući signal i da će drugi spor u kojem se istražuje Cityjevo eventualno kršenje financijskog fair-playa završiti pozitivno za Građane. Prema propisima Premier lige, ako se Cityju utvrdi krivnja, klub može biti čak izbačen u niži rang.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.